Hocam sizin bilgileriniz ile hiç bir şey yapamazlar. Sadece e-devlet üzerinden şirket ortaklığı ile ilgili bir olay var. Onu gidip kapatırsanız daha iyi olur. Onun haricinde yasal olarak sıkıntıya gireceğiniz bir durum yok ama manevi olarak uğraştırır sizi.
Ayrıca biraz kafası çalışan birisiyse de size kendi IBAN'ını göndermez. Başkasının hesabını kullanır bir şekilde.
Siz durumun ciddiyetini belirterek (hatta biraz abartın) karakolda şikayet oluşturun acilen.
İşte çalışıyorum eşim çocuğum evde korkuyorlar vs. Biraz ballandırın.
Savcılığa gönderirlerse sizi bir ihtimal adamı bulup 1 yıl sonra ifadeye çağırırlar. Uğraşılmaz.
Panel yüzünden ne sorunlar yaşandı. Ne intiharlar oldu. Bu kadar basite almamak gerekiyor..
İban olayında da şöyle bir durum var adam saf değil başkasının ibanini verir kendinkini vermez diyorsunuz ama devlet de saf değil. Başkasının ensesine yapışır "sen kimle çalıştın? İbanini kime verdin?" Diye sorgular. İki tokatla insanlar ifade veriyor zaten... ( İban uzerinden oltalamak sosyal mühendisliğin binlerce yolundan biri ... Bu örnegi arkadaş kendi oltasını kendi tasarlasin diye verdim bir nevi) herhangi bir sekilde bir bilgi koparmasi yeterli bu dostumuzun ......
Hatta para ATM den çekildiyse çekim saatine göre ATM nin kamera görüntülerine de bakılır . Telefondan ibandan ibana aktarilinca da konum çıkıyor ..
Panel denilen şeyde onlarca bilgi var. En basiti "telefon numarası" .... Aynı kişi de psikolojik manipülasyon ile numaranıza "onay kodu" gönderip sizi isstteediiggii yere üye yapabilir.. Zaten en az 1 hafta sizi psikolojik olarak. Yildirmaya çalışır bu tipler ... İyice pes ettiğinizde ise size kodg gönderirler ... Şoyyle birşey derler "hadi hadi seni affettim. Sana kod gondericem onu bana söyle, artık sen yoluna ben yoluma seni azad ediyorum" ... Bunu gören yılmış kişi kurtulmak uğruna bu oltaya düşebilir ve kodu verebilir. Örnek vereyim mesela sizi ayda **** TL nizin çekildiği bir algoritmaya abone edebilir