OnurOzden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
WordPress gibi komplike yapılarda vanillajs çok mantıklı. Fakat özel yazılımda jquery'den kaçınmaya gerek yok bence. jQuery'nin kendi kulvarında alternatifi yok henüz.
Suan ben babel denilen bisey kullaniyorum ve vanilla javascript yazinca en son javascript ozelliklerini kullanmana izin veriyor. birde chatgpt var ustune
Microsoft un chatgpt versiyonu insanlar daha iyi diyor kod yazmada. birde onu deniyecem.

Bu projeyle cok seyler ogrendim. Form eklentisi kullanmadim ve sifirdan yaptim cogu seyi. Kadence kullanirken Hybrid olsun dedim. Websitenin Hero kisimlarini custom css, html yaptim, ama bence herseyi kadence ile yapip yapilamayan seyleri shortcode olarak yapip kadence araciligiyla aktarmak. Birde form eklentisi kullanmadim buda isimi zorlastirdi. yani mesela suan tarih secmek icin bir kutucuk lazim. cogu form eklentileri tarih, stripe, ve bircok sey geliyor. Bir dahaki sefere daha pratik birsey yapicam. mesela form eklentisi kullanirim yetmeyen yerleri manipule ederim api entegrasyonu felan. Hic olmassa stripe, paypal, Recapctha tarzi seyler geliyor eklentilerle.

Checkout sayfasini React ile yapmak istemistim baslarda. wordpress ve react beraber. cunku vanilla javascript zor oluyor state management icin. React kullansaydim cok daha az zaman alirdi, ama risk almak istemedim. boyle yaparsam bitirdigimde daha az sorunla karsilasacagimi tahmin ediyorum ileriki yillarda