İşte bunda sorun yok mu?
şimdi benim tüm kazancım devlete gelir görünüyor, ben bu kazancımı ailem için ve yaşamak için harcadığımda gider sayılmıyor ve devletin gözünde bu para sanki hep benim cebimde gibi görünüyor kazandığım bürüt yada gider düşüldükten sonra kalan tutardan veri alıyor ama oysaki elimde öyle bir para yok
örnek 50bin tl kazandım
bunun 10-15bin gider gösterebiliyorum
kalan : 35bin
ev ve işyeri kirasını ödedim 15.bin
faturalar vs ödedim 10 bin
kalan 10 bin
market alışveriş falan ve kart ödedim
- 20bin
yani gelecek ay -20 daha kart ödemem olacak ama devlet üstüne benden gelip
sende para varmış sanırım bana da bir 10bin öde diyor
var mı böyle bir adalet ?
Hocam maliyenin gözünde sen, ben vs. diye bir kavram yok. Maliye işletmeye bakar. İşletmenin kazancı ve işletmenin giderine bakar. Şahsi giderleri gider olarak görmez. Sizin bahsettiğiniz gibi olsa kimseye vergi çıkmaz. Çünkü ihtiyaçlar sonsuzdur. Sizin aylık 50k masrafınız var. Bi başkasının aylık 500k masrafı var.
6 ayda bir araba değiştiren, eşinin, çocuklarının altında son model arabaları olan müşterilerimiz var bizim. Çocukların özel okulları, özel hocaları, gitar kursu, yabancı dil kursu, yüzme kursu vb. özel kursları, özel hastane paraları, bireysel emekliliğe yatırdıkları paralar, tatil paraları, yazlıklar, villa vs vs. saymakla bitmeyecek masrafları var. Onların her birini gider yazsak adama hiç vergi çıkmaz.

Oturup konuştuğunda o da sizin dediklerinizi diyor. (Adamların sadece evlere ait ödedikleri elektrik, su, doğalgaz, internet, digitürk vs vs faturalar sizin aylık gelirinizi katlıyor. "Benim 50 nin üzerinde otomatik ödemede faturam var" diyorlar.) Evlere ait faturalar yazılsa, bu tür adamlar ne olacak? Her çocukta ayrı ev, ayrı araba var. "Ben kaç tane eve bakıyorum" diyorlar. İhtiyaçların sonu yok.