FiekGames adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Emsal karar var tarafıma arabulucu gönderildi. Ben itiraz ettim dava sürecine gidiliyor. Siz neye göre sorun teşkil etmez diyorsunuz. Aynı sektör aynı nace kodlarını kullanıyoruz. Sorun şu adamın marka patenti var benim yok benim artım ben ondan daha eskiyim ve bilinirliğim var.

"O halde belirli bir gruba yönelip markaları bulup com.tr adreslerini alalım. Patent başvuruları para değil, patenti alır .com'a dava açarız." Kötüye kullanım oluyor davayı kaybedersiniz.
Burada iki farklı konu var, ak ile karayı karıştırmayalım.

Siz, marka adı altında yaptığınız aynı sektörde aynı ticaretten patentli birisi ile yaşadığınız sorundan bahsediyorsunuz.

Ben ise .com alanadı ile ilgili bir sorun olmayacağından bahsediyorum. Elinizden kimse .com alanadını alamaz diyorum.

'' Siz neye göre sorun teşkil etmez diyorsunuz ? '' sorunuza istinaden cevap vereyim;

Birsözcük veya harf veya rakam kombinasyonundan oluşan işaretin alan
adı olarak tescil edilmesi, tescil edilen alan adının kullanılması konusunda tescil ettirene sözleşmeden doğan (nisbi) hak kazandırır.

Yani siz alanadı ile ilgili hiç bir işlem yapmasanız sadece sizde olsa dahi nisbi hak elde edersiniz. Alanadı,haklı kullanılmasa veya meşru bağlantısı bulunmasa bile sonradan kullanım suretiyle ayırt edicilik kazandırılması halinde de mülkiyet hakkı kazandırabilir. Alan adı üzerinde
mutlak ve sözleşme hakkı bir bütün olarak birlikte bulunur. Alan adı ekonomik değer taşıdığı için malvarlığı hakkı olarak kabul edilebilir.

Karşı tarafın sitesini, logosunu, patentini aldığı sloganı veya herhangi bir kötü kullanıma, yanıltıcı kullanıma ait olmayacak şekilde kullandığınız istediğiniz kadar aynı marka ile aynı domainlerin .com, .net, com.tr uzantıları ile ilgili alanadlarınız olsun. Bu domainler elinizden alınamaz.

Siz gider aynı logo, aynı site, dolandrcılık veya sahtecilik yaparsanız bu konuda karşı taraf size dava açabilir ama zaten bu konumuzla ilgili değil. Farklı şeyleri konuşuyoruz.

Ben .com için yapılacak işlemlerden bahsediyorum, gelip arkadaşın elinden .com domaini sırf benim aynı ismimde patent var diye kimse alamaz. Bunu söylüyorum.