o kadar haklısınız ki, kafayı yiyeceğim, yiğenim var özel okullarda bile eğitim kalitesi yerlerde, ingilizce çok iyi konuşabiliyor ve sokakta asla denk gelemeyeceği bir zümrede eğitim alıyor, network desen alası var, gel gelelim eğitim - genel kültür yerlerde geziyor. ismi lazım değil bu kolejden mezun olunca o kolejin üniversitesinde %25 burslu okuyacakmış, ulan kimse sormadı mı bu çocuk barajı geçebilecekmi gerçekten devlet sınavında ? şuan ki sistemde sıfır bile çekse ilkokuldan liseye kadar tüm puanı toplanıp ekleniyor kafadan otomatik barajı geçiyor, bu şişirme karnelerle ? benim verdiğim dört sayıyı toplayamıyor daha, sizin hiç kafanız çalışmıyor mu diye ablamlara çok pis fırça attım, bu çocuk yaşadığı şehirin kurtuluş yılını bilmiyor, zamanında başkent olduğundan haberi yok, kafadan 4 rakamı toplayamıyor nasıl eğitim alıyor bu ? harcayacağınız parayla ingilizce kursuna verip yanına ikinci dil ekleyip devlette meslek lisesine verseniz çok daha iyiydi en azından mesleği olurdu, ileride işinizede yarardı dediğimde bi durup düşündüler... özel okulların hali bile sadece spor-yabancı dil ve sosyalleşme - network kasma yeri olmuş, düşünüyorum ulan bu çocuk okula bile gidip gelirken arabaya binip geliyor, devlet okulunda okuyan çocukla nerede denk gelebilir, saçma sapan bi mahalleye yolu düşse yol üstü söker takarlar diyorum. aklınız varsa bu ülkeden derhal kaçın...
1970li yıllara kadarki ortaokul eğitim seviyesi, bugünkü üniversite eğitimini cebinden çıkarır. Köy enstitülerinin de ülkeye çok büyük katkısı olacaktı.
Biz 80li 90lı yıllarda ilk ve ortaöğrenimi gördük. 70lü yılların çok gerisinde kaldı.
Eğitim sistemi gitgide çok daha kötüye gidiyor. Hem de her açıdan. Her sene yen,lik yapacağız diye öğrencileri deneme tahtası yaptılar. Artık 90lı yılların bile çok gerisindeyiz.