Site adresi: Sadece ciddi alıcılar ile paylaşılacak.
Sitenin aylık getirisi: +100.000TL
Sitenin açılış tarihi: Domain kayıt Ağustos 2023, Satışa başlama tarihi Ocak 2024
Kategori / sitenin içeriği: Giyim(E-Ticaret)
Ziyaretçi kaynağı: %90 Instagram - %10 Google
Site tüm içeriği birlikte mi satılık? Sınırlama var ise neler?: Evet, stoklu ürünler dahilinde.
Hosting dahil mi?: Hayır, hosting burti'den aylık 1k ödemesi var.
Banlı olduğu arama motoru var mı?: Yok
Sitenin satışında herhangi hukuki (telif hakkı v.b. bir problem var mı?: Yok

Merhaba, giyim kategorisinde satışını yaptığım e-ticaret markamı bu konuyla beraber ilana koyuyorum fakat acil satışa ihtiyacım yok bundan dolayı konu markam satılana dek her ay yeni satış sayıları ile güncellenecek.

Markam hakkında bilmeniz gerekenler;
Günlük neredeyse 1 saat vaktinizi ya alır ya da almaz, satılan ürünler niche ürünler ve yıllardır Türkiye'de farklı insanların da satışını yaptığı bir ürün fakat benim markamı onlardan en çok ayıran şey yeni nesil olması ve her şeyin profesyonel şekilde yürütülmesi. Satılan ürünler için bir depoya veya her hangi bir şeye hiçbir şekilde ihtiyacınız yok, evinizde küçük bir köşe ayırsanız yeterli zaten ürünler stoklu şekilde yapılmıyor.
Toptan aldığınız ürünü siparişlere göre alıyorsunuz ve ardından ürünü hazırlayacak kişilere gönderiyorsunuz, şu an benimle beraber çalışan 2 kişi var bu insanlar kendi evlerinde çalışıyorlar ve sadece size çalışıyorlar. Ürün başı ücret alıyorlar her hangi bir sigorta vs. gerekliliği yok.
Ürünleri siz siparişe göre kargoluyorsunuz ve onlar ürünlerin hazırlanma tablosuna online erişim sağladıkları için siparişleri görüp kendileri hazırlıyorlar sizin oluşturduğunuz kargo koduyla da kargoya kendileri götürüp veriyorlar. Kargoya verdikten sonra onların ihtiyacına göre haftalık veya 2 haftalık şeklinde yapılan ürün adeti başına ödemesini yapıyorsunuz. Bu kişiler markayı satın aldıktan sonra benimle çalıştıkları gibi sizinle de çalışmaya devam edecekler, fakat yeni insan bulmanız zor bir şey değil. Bu bahsettiğim bütün işleri yapmanız için günlük 1 saat ayırmanız fazlası ile yeterli, 1 saatin içinde Instagram'da yapacağınız paylaşımı hazırlamak da dahil. Yapılan paylaşımlar çok basit genelde mizah içerikli oluyor ve 18-24 yaş kitlesini tamamen kendine çekiyor.
Piyasada bilinen tek rakibi var fakat onun da yaptığı ürünler aşırı çocukca veya telif haklı içerikler örneğin Galatasaray'lı ürünler vs. Bundan dolayı rakibinizi elemek isterseniz 2 şikayetinize bakar, biz kendi halimizde satışımız bize yeterli olduğu için uğraşmadık fakat uğraşılırsa piyasada sadece siz kalırsınız ve diğer rakip fatura da kesmiyor (sipariş verilip denendi.)
Yaklaşık 4 aydır aktif şekilde satış yapıyoruz 2 gün önce ne kadara satılır diye bir konu açtığımda satış tutarı toplam 362.000TL idi şu an ise 364.000. Genelde günlük ortalama minimum 2.000TLik bir satış oluyor. Bu satışlar olurken dönen reklamın günlük bütçesi 50TL , günlük bütçeyi arttırırsanız veya daha iyi bir reklam stratejisi ile ilerlerseniz benim yaptığımdan daha fazlasını yaparsınız.
4 Aydır yapıyorum fakat bir kaç aylık bir iş değil, markamı satın alabilecek bütçeniz varsa ve ciddi alıcıysanız size zaten gösterdiğimde tam olarak anlarsınız ne kadar ciddi ve uzun vadede daha çok kazanç getirecek bir iş olduğunu.

Dahil olan şeyler;
İnternet sitesi, com domain ve com.tr domain (global yapma planım var o yüzden tr'yi de aldım)
Marka tescili, Yaklaşık 100 adet ürün var ve 10 adetin tescil belgesi (tamamen bize ait tasarımlar) zaten genelde 10 adet ürünün içinden sipariş geliyor fakat diğerlerinden de elbet satış oluyor o ürünlerin ise telif hakkı kimse tarafından sahipli değil zaten bütün tasarımların üzerinde oynamalar var yasal olarak hiçbir şekilde sorun çıkarmaz zaten detaylı anlatırım.
Stoklu ürünler, yaklaşık 30-50 adet arası stoklu ürün var fakat bunlar ürünlerin ham hali baskısız/tasarımsız/yapılmamış halleri olarak düşünebilirsiniz bundan dolayı elinizde kalacak bir ürün yok. Hepsi gidiyor biz daha seri olmak için stok yapıyoruz.

Kar oranı;
Ürünlerin minimum tutarı şu an 1800TLden başlıyor ve 1800TL'lik bir üründen fatura/kargo/eleman ve diğer masraflar çıktığında kalan kar tutarı minimum 1.000TL.

Gidişatı nasıl olacak? ya başarısız olursam? vs. tarzı sorularınız aklınızda canlandıysa da cevaplıyorum. Şu anki haliyle sadece günde 1 adet gönderi paylaşımınızda bile aylık minimum 60-70 bin tllik satışınız olur, günlük minimum 300 tllik güzel bir reklam döndürürseniz de satışınız aylık minimum 100 bin tl civarında olur, bunun neredeyse 60 bini sizin için kar olur. Şu anki ürün yelpazesine eklemek istediğim ekstra bir ürün var fakat Türkiye'de bulamadım ürünün kendisini, fakat üretici/toptancı tanıdıklarınız çevreniz varsa elbet halledebileceğiniz bir ürün, o ürün ile tamamen taraftar kitleyi kendinize kazandırabilirsiniz ve Türkiye'de ilk ve tek yapan kişi olursunuz. Gerçekten satışları 2'ye katlamaz, 3-4'e katlar.

Satın aldıktan sonraki süreç;
Anlaşırsak ve markamı satın alırsanız internet sitesi, instagram hesabı ve diğer online hesap/bilgiler tamamen tarafınıza aktarılacak. Şirket devredilmeyecek çünkü markanın adına değil, Şahıs şirketi bundan dolayı kendi şahıs şirketinizi kurarak devam edebilirsiniz, Marka tescil ve ürünlerin telif/tescil belgesi tarafınıza aktarılacak. Satıcının ve alıcının haklarını koruyacak bir sözleşme hazırlanıp imzalanılabilir. Satın aldıktan sonra 1 ay boyunca soracağınız sorulara anlık ve ilgili şekilde cevaplar verebilir ve elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

Markanın önü çok açık, en basitinden küçük bir atölye (Kadıköy civarında) açarsanız, satış için değil tamamen sadece üretim için bile açsanız ve bir kaç kişi daha bulursanız sizinle çalışacak günlük üretim sayınız çok fazla artar. Markama 2-3 kişiden bayilik teklifi geldi fakat benim ürünlerimin görsellerini kullanmak istedikleri için reddettim hatta bir kişi direkt başlangıçta 50-60 adet ürün alarak Amerika'da satacağını söyledi fakat reddettim yine, siz dilerseniz başka insanlarla da Dünyanın dört bir yanına satış yapabilirsiniz veya kendiniz yaparsınız (ben kendim yapmak için çabalıyorum). Markanın önü bir çok açıdan çok açık, hem kreatif bir ismi ve niche'i var hem de yeni nesil.

Fiyat 1.350.000TL (pazarlık payı mevcut) PM'den veya WhatsApp'dan iletişim kurabilirsiniz.

"Ne olduğunu söylemiyor." "Ne olduğunu söylemeden satış konusu mu olur?" vs. şekli gereksiz yanıtlar atmayın, günde binlerce insanın girdiği bir platformda boşuna rakip oluşturabilecek şekilde işin ne olduğunu paylaşmam.
R10'da daha önce birisinden sitede bir sorun için yardım almıştım, wordpress panelinden satışı görünce kendisi hemen atladı işe zaten yapamadı iflas etti, herkes yapamaz fakat markanın adını vs. zor duruma sokacak şekilde konu açmak istemem. Lütfen sadece bütçesi olup böyle bir siteyi almak isteyen kişiler ulaşsın sadece.

Konuyu her ay güncelleyeceğim şu anki analiz aşağıdaki gibi;
18 Ocak - 20 Mayıs 2024 Tarihleri arasında toplam satış: 364.406,26₺ Yaklaşık 20 gün siteyi bakıma almıştık, yoğun ilgiden dolayı (web archive'de gözüküyor) bakıma almasaydık 400k üzeriydi.
İade sayısı: 1 (1.755TL)
İnternet sitesine kayıtlı olan kullanıcı sayısı: 229
Toplanılan potansiyel müşteri datası: 1241 (Sadece siteden, Instagram'da bir o kadar konuşulmuş DM var)
Google analytics, 36k yeni kullanıcı sayısı (şu an bu konuyu açarken bile 15 kişi var sitede)
19 Şubat - 20 Mayıs 2024 Tarihleri arasında Google search console bilgileri, 1.15k tıklama, 8.35k toplam gösterim. Doğru düzgün bir SEO çalışması yapılmadı, yapılırsa katlar gider.

Madem bu kadar kazançlı, neden satmak istiyorsun? Bahsettiğim gibi belirli bir aciliyeti yok satış konusunun, 3 ay sonra da satılsa benim için kar 5 ay sonra da o zamana kadar yapacağım işlerle markanın değeri daha çok artar bu sefer gelen teklifler benim için yeterli olmaz. Geçen her ay markamı daha iyi konuma getirir ve daha da değerlendirir. Bu kadar kazançlı bir sistemi satmak istememin sebebi daha farklı ve daha çok kazanabileceğim bir proje için oluşabilecek sermaye eksikliğinden dolayı. Daha iyi ve daha kazançlı bir projem var fakat sermayeye ihtiyacım var zaten bir kaç ay sonra o sermayeye ulaşmış olacağım o zaman konuyu direkt kaldırırım ikisini bir arada götürürüm fakat o zamana kadar satılırsa da benim için daha iyi olur zaman=nakit. İyi forumlar.

Aklınıza gelebilecek her şeyi yanıtladığımı düşünüyorum, yanıtlamadığım bir sorunuz varsa lütfen Whatsapp'tan veya Pm'den ulaşın gereksiz yanıt yapmaya gerek yok.