tekrar ediyorum. bilemiyorsun, bilmiyorsun. çünkü bilgin de yok fikrin de. bilgin ve fikrin olmayan bir konuya dair konuşuyorsun. ısrarla.
bahsettiğin her türlü kurumun ihtiyaç duyduğu şey " veri ".
biz adamlardan veriyi gizlemiyoruz. veriyi dönüştürerek iletiyoruz. o sadece kendisinin bilmesi gerektiği kadarını bilecek.
müşterinin ad soyadına numarasına sahip olmak zorunda mı? hayır. ürünü alacak, müşteriye iletecek. ona adres yetiyor. doğru kişiye teslim konusunu da kod teyidiyle yapacak diyoruz.
çağrı eşleştirme şu bu mevzularını bile mesele haline getiriyorsun. sen sistemine kodu girip aradığın zaman benim telefonum çalar. bunlar milisaniyelik işler. bilgin yok ama ısrarcısın.
fatura kesme işini koda yapacak. firmanın ad soyada fatura kesmesinin önemi yok, firma bir şey değil. önemli olan devlet tarafnda ad soyad eşleştirmelerinin düzgün işlemesi, süreci orası yönetir. sen devletin sana açtığı panelden faturanı kod üzerinden kesersin. devlet arkaplanda o kodu sahibiyle eşleştirip kendi sistemlerine faturayı olması gerektiği gibi işler.
hala anlamamakta ısrarcıysan sabaha dek yeni şeyler türetebilirsin, yeni çözümler koyarız önüne. sorun değil.
sebebi nedir, neden zor ve maaliyet yaratan unsurlar neler
eID için ciddi manada üst segment bir yazılım servisi gerekmekte. Aynı şekilde tüm kurumların alt yapılarında bankalarda işlem gerekecek bir nevi ikincil bir kimlik numarası oluşacak bunun entegrasyonu zaman alır maliyet ister. Düşünün ben bankayım sistemi değiştiriyorsun, e bu maliyet kim karşılayacak ? Bir soru kılçık çıkar; ha dediğiniz yurt dışında mevcut. Yeni düzenleme ile kargocuların sistemlerinde t.c dahi yer almaz; kapıya bırakılır kapıda olduguna dair görsel doğrulama yapılır bırakılır. Almanya için geçerli bahsettiğim diğer ülkeleri bilmiyorum