kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana bu acayip gereksiz ve saçma geldi. Kod almak için e-devlete girecek onaylayacak falan. Anlık e-devlete 5 milyon istek gider tüm firmalar kullanırsa.

Bir ürün alacaksın ama ismin telefonun adresin gizli olacak ? Ürünü yollayan bu bilgileri kod ile görebiliyorsa senin direk girmen ile aynı şey zaten.

Sen bilgi vermeden nasıl ticaret yapmayı planlıyorsun anlamadım
diyelim ki bir ürün sipariş ettim, form ekranında da kendime ait kodu girdim. siparişi tamamladığımda telefonuma kod gelecek. şu şu site üzerinden şu ürünle alakalı sipariş verdiniz, onaylıyor musunuz. onaylıyorum. bitti.

ardından karşı tarafa siparişim düşecek. şu şu adrese, şu kodu teyit ederek ürünü gönder.

ad soyad, numara şu bu hiçbir şey bilinmiyor. sadece adres.

ürünü teslim almak isteyen, kod teyidini yapacak. bitti.

olası bir durumda kişiye erişmek istiyorsun numarası gerek. sistemden kişinin kodunu kullanarak çağrı talebi iletiyorsun. sistem ikinizi eşleştiriyor ve konuşturuyor. kimse kimsenin numarasını bilmeden.

bitti.

yazılım dünyasıyla aranız olmadığı aşikar. o yüzden size saçma gelen şeyler yazılımın çözmesi gereken sorunlar oluyor ve çözülür.

5 milyon istek meselesine gelince.

google 150 nin üzerinde ülkeye anlık hizmet veriyor, milyarlarca insana, her an katrilyonlarca işlem yürütüyor.

bunu tek başına özel bir firma başarıyorken, devlet kendi yurttaşlarına bu operasyonu sağlayamayacak mı, buna gücü mü yok? her neyse, uzatmaya lüzum yok. fikirler, ona kabil olanların düşünce dünyalarında gelişir. siz kendi fikirlerinize denk olanlarla vakit harcayın, israfa lüzum yok.