cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görsel aramalarda benim görselimin hotlinki ile ilk sıraya yerleşmiş kimlik avı sitesi vardı. Görsel aramalarda görseli yanda açınca bildir linki ile bildirdim. Bir hafta sonra baktığımda hala oradaydı.
Spam site için telifli içeriğimi kaldırmak için kötüye kullanım bildirimi gönderiyorum. Bana otomatik cevap gönderiyor, emin olamadık içerik size nasıl ait vs.. 10 tane soru soruyor. Yasal olarak da buna hakkı yok. Ben yeminli, dijital imzalı bildirim yapıyorum, yasalara göre derhal içeriği kaldırması lazım, yasaların çizdiği standartın dışına çıkıyor, buna yetkisi yokken kendisini yargı yerine koyarak suç işliyor ve spam siteyi kolluyor. Diğer taraftan milletin özgün içeriğine gelen otomatik spam bildirimleri sorgusuz işleme koyuyor.
Google, küresel sisteme ait AI projelerinin bilgide tekelleşmesini sağlamak için siteleri öldürüyor. Kendisi ile şikayetçi olduğumuz ne varsa bunları bilnçli yapılıyor. En basiti Norton Antivürüsün tarayıcı eklentisi, arama sonuçlarında çıkan hangi sitelerin daha tıklamadan kimlik avı sitesi olduğunu gösteriyor. Google'nin elinde chorme gibi bir tarayıcı, kendi botları ve hizmet aldığı çok sayıda 3. Taraf hizmet var. Norton'dan kat kat elinde imkan var Norton kimlik avı sitesini bilirken Google'nin bunu bilmeyip kimlik avı sitesini ilk sıraya koymasının mümkünatı var mı?
Google siyasi sebeplerle Türkiye'yi öteliyor. Bahsettiğiniz sorunlar hukuki sorunlar ve bunların çözülmemesini sebebi de siyasi maalesef