Arkadaş şuraya sitenizi girdiğinizde, teknik seoda ne eksik hepsini söyler. google servisidir. https://pagespeed.web.dev/ bu sitede gördüğüm kadarıyla sitemde loading gif çok büyük diyordu 440kb civarında, ki bence büyük değildi fakat sıkıştırma sitesine girdim google da compres gif diye aratırsanız birsürü site çıkıyor sıkıştırdım ve %25 boyutu azaldı. bu bir kar sonuçta. 330 kb civarına düştü aynı veri. Asıl önemli kısma geçelim sitemde js kodlarını ben js ye çok iyi hakim oldugum için data yüklenmeden önce html yüklenmesin formatında yazdıgım için temayı, <head> kısmında js leri include ediyordum ve bu kısımda js lere <script defer> şeklinde bir atama yapıyordum. defer demek, sayfa yüklenmeden önce bu js kodunu yükle ve içeriği bekle anlamına geliyor. bu sitemi en başta belirttiğim pagespeed sitesinde ve google da performans olarak düşük hız olarak gösteriyordu. bende bugün naptım? sildim deferi ve js yi en alta. footerında altına, ve </body> tagının üstüne yazdım. ve sitemin mobil performans derecesi 50 den 75 e çıktı. bu bir iç seo çalışmasıdır. ufacık değişiklikler dünyaları değiştirir. şuan sitemin hitleri 1 gün olmasına rağmen artmaya başladı