BianAjans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılımcılara birşey diyemem. Çünkü sektörler farklı. Sorun yazılımcılara brif verenlerde. Bugün Elektronik çıkışlı birisi olarak atıyorum bana birisi gelip kayan yazı yap dese benim için süreç standarttır. Ancak adam belki dikine yazacak belki enine, belki suyun için de çalıştıracak belki -30 derece. Artı olarak bugüne kadar aynı sektörde hizmet veren firmalara bile hizmet verdiğimizde hepsinin ihtiyaçlarının farklı olduğunu gördük.

Kimisi reel depoya sahip kimisi XML ile çalışıyor. Kimisi Vega kimisi Logo kimisi anam babam muhasebe kullanıyor. Kimisi için dolar bazlı kimisi için tl bazlı fiyatlama lazım. Bu sebeple de dallandıkça iş sorunlar çoğalıyor. Asıl işi bu olmayan kişiler de sonuca ulaşırken kısa yoldan gitmeyi tercih ediyor.

İzmir merkezli bir entegrasyon firmasına iş verdik. 6 ay çalıştılar. Sözleşmede yazan işlerin yarısını yapamadılar. Parayı iade alıp işi bitirdik. Ama iş başlarken verdikleri referanslar sistemden oldukça memnundu. Biz 2 ekstra isteyince tüm sistemleri çöktü. Çünkü planlama eksikti ve yazan ona göre yazmamıştı.

Sorunlar çok, sektörde birçok firma ve yazılımcı ise çöp
Hocam bunların hepsini kabul ederim ama benim bahsettiğim sorunları görebilmek için alim olmaya gerek yok. Ben ne entergrasyonlardan bahsediyorum ne stoktan nede başka birşeyden. Bunlar daha gelişmiş evrelerde kaşına çıkabilecek sorunlar ben ise en basit şeylerden bahsediyorum.. Kullanıcının ürüne eklediği 4-5 fotonun sıralamasını değiştirmek isteyebileceğini öngörmek için çok üstün zekalı olmaya gerek yok. Gerizekalı olmamak yeterli