Bence sadece reklamlar ile iyi gelir gelir elde etmek zor.
Cunku VPN uygulamalarinda kullanici VPni aktif edip uygulamadan cikiyor. Atiyorum bir kart (batak) oyunu ile vpn uygulamasi reklam kazanclari arasinda cok fark vardir. Lakin cok fazla indirim alirsa tabiki olabilir.
Diger olay bu sektorde rekabet cok fazla, ancak ve ancak hizli ve bol lokasyonlu bir VPN ile ayakta kalinabilir.
Birde hersey yazilim degil, VPN uygulamasinin yazilimi fazla tutmaz hocam asil sorun sunucular. Piyasada ismi VPN olan sacma sapan bircok program var. Bu sunucu isi baya tuzlu olur diye dusunuyorum. VPN cok fazla kaynak tuketir. Upload download hat hizi yuksek makinalara ihtiyac var.
Simdi piyasada themeforestte hazir VPN uygulamalari satilyior bunlar kaynagi nereden temin ediyor bilmiyorum. Bir havuz sistemi mi var, veya proxy mi kullaniyorlar gercekten bilgim yok. Sizde gormussunuzdur.
Benim bahsettigim kendi ozel makinalariniz ile bu VPN'i yapmak. Simdi reklam gelirleri ile bu masraf nasil cikar bilemiyorum.
Zaten piyasadaki bircok oncu marka uygulamasina baktiginizda, uyelik acarsiniz ve belli bir MB limit verir kullanirsiniz ve sizden premium almanizi ister. Bedava ve reklamla isler yuruse sanirim onlarda bunu yapardi.
Asil soru isareti piyasada VPN olarak lanse edilen ama ozel sunuculara Vpslere sahip olmayan programlarin ne sekilde calistigi. Kaynagi nerden aliyorlar. Nasil sagliyorlar.
Bu konulari detayli arastirmak lazim.
Hocam ücretsiz ve yavaş sunucuları vpngate.net üzerinden çekiyor hazır satılan yazılımlar çoğunlu japon serveri ve yavaş. Sunucu konusunda özel yazılımı proxy server alt yapısında yapmayı planlıyorum bir alternatif olarakta vpn uygulamaları için sunucu paketi sunan firmalar var örnek bir paket (total 58 server) 35 free 23 pro server sağlıyor 3 aylık 80 dolar hız konusunda ise normal bağlanırken 100mbs hızı ortalama 45 - 60 civarında veriyor bant genişliği ise sınırsız. aylık sunucu maliyeti 25 dolar civarında oluyor böyle bi paketin.
Aslında hedefim 2 uygulama çıkarmak ilk uygulama kitle ve tecrübe için ücretsiz sonrasında ise premium ve free sunucuları olan bir uygulama.