4 senelik Bilgisayar mühendisiyim, avrupadan iş teklifi aldım(Belçika) siz olsanız gider misiniz?
Süregelen zamanda yaklaşık 6-7 aydır bekliyorum oturum izni vs için. Şimdide vize başvurusu için bekliyorum lakin son 1 aydır kararsızım.
Ücret olarak teklif edilen miktar TR ile aşağı yukarı aynıya denk geliyor. Tamam yaşam kalitesi vs daha iyi ancak gitsem bile ben Türkiye'de hayatımı devam ettirmek istiyorum, yani gitsemde burada ev araba vs alacağım. Bir yandan da kariyerim için daha iyi olacak ama bir türlü karar veremiyorum.
"yaa avrupada şu kadara araba alıyosun yaa",
"yaa geçen bi video izledim adam şunu şunu alıyo 1 ödüyo yaa",
"yaa adamlar...",
"Abii bizim ülkede çok kötü yaa" gibi realitesi kabul edilebilir ancak tükenmişlik sendromu ile söylenen umutsuzluk içeren düşünceler ile de karar vermek istemiyorum.
+ ve -leri bir teraziye koysam %50 %50 gelir.
Son olarak bekarım ve yaş 30.
Çoğu kişi yurtdışını övüyor ama para kazanan için burası en güzeli gibime geliyor.
Yine de hem bekar hayatı hem yaşam şartları hem güvenlik gibi şeylerden Belçika bir tık önde olabilir sanırım.