cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazdıklarım bir üstteki üyenin polonya yorumuna istinaden kendi düşüncelerim di herhangi bir ülke ile almanya mukayesi değil..

Bir önceki mesajımda yazdığım gibi, Ülkeden memnun olmayan imkanı elinden geliyorsa gitsin Amerikaya, almanyaya.. Niye duruyorsunuz ki?

Ben bu ülkenin enflasyonuna alıştım ona göre yaşıyorum işine gelmeyen çok memnun değilse gitsin.
Bundan 9-10 sene önce çabaladım ama yeterli olmadı. Akrabalar vardı istek gönderin bir müddet yanınızda kalırım sonra iş bulunca çıkarım dedim. Vay burada ne yapacan da burası oradan kötü de, oradaki çoğu insanın yaptığı gibi kötülediler. Öyle olunca ailem de razı olmadı askere git gel sana iş bulalım dediler. Amcamın bacanağı var yurtdışı gemilerinde çalışıyor. 6 ay gidip geliyor yaklaşık 12-13 bin dolar alıyor. Ön ayak ol ona gideyim dedim, denizin tuzu ciğerini mahveder yeğenim boşver dediler. Kendi başıma da bir halt yapamadım 19-20 yaşındayım. Şimdi evlendim bir çocuğum var, şuan deseler ki senin ve ailenin oturum iznini ve çalışma iznini sağlıyoruz yemin ederim bir dakika durmam. Daha dün baldızın erkek arkadaşı bizdeydi. Hollanda'ya kaçak gitmeye çalıştığı için 2-3 ay önce orada hapise atmışlar sonra da sınırdışı etmişler. Yine deneyeceğim abi burada köle gibi yaşamaktan iyidir diyor. Bunu diyen 22-23 yaşında. İnsanların gelecekten umudu yok. Ot gibi yaşayan, durmadan makarna yiyen, yaşadığına şükreden toplum olduğu sürece bize her şey müstahak. Ama sorun şu ki insanlar gerçekten yaşadığını sanıyor. Gidip geldikleri işleri, haftsonu tatili veya 3-4 gün bayram tatili yapınca gerçekten yaşadıklarını sanıp kendini avutuyor.