Ortaca'da oturan ve yıllardır yazılım yapan birisi olarak şunlar çok dikkatimi çekti.

Bu metni anlayamadım. Fethiye şu sıralar küçük istanbul olmuş durumda. neden insanlar büyük şehirden yeniden bir büyük şehire gelmek istesinler. ?

- Ulaşım için elektrikli bisiklet veya elektrikli motor (Ofise maksimum 15 20 dakikada olmanız ve zamanınızı yollarda geçirmemeniz önemli)

Eğitimleri siz mi vereceksiniz , yoksa gelecek kişilerden bunları almasını mı istiyorsunuz ?

- Sürekli devam edecek olan eğitimler (yabancı dil, sektörümüzle alakalı yenilikler vs.)

En üstte yazdığım gibi Fethiye şu anda küçük istanbul olmuş durumda. ve kaç saat çalışacaklarını belirtmemişsiniz.
Siz de biliyorsunuz ki özellikle programcılık işinde pek saat olmaz.
Bu sebepten denizin yanında bile olsan denize giremeyebilirsin

" Sizce bu şekilde büyük şehirden kaçmanız ve doğa ve denizle iç içe olabileceğiniz bir çalışma ortamı sunulsa gelmeyi çalışmayı düşünür müydünüz?"

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar arkadaşlar,
Yakında yeni bir startup kuracağım. Şuan ürünümüz launch a hazır durumda. Sizlere bir şey sorup fikirlerinizi almak istiyorum.

Şirketimizin merkezi Muğla'da. Seneye sene başı IT kadrosunu büyütme aşamasını geçmeyi planlamaktayım. Tahmini 50 kişilik bir IT kadrosuna oluşturacağım. IT alanında çalışan kişilerin büyük çoğunluğu İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde.

Şirketimin IT merkezini büyük şehirlere taşımak istemiyorum. Muğla Fethiye'de bir çok kurumsal ve startup firmasında olmayan bir çalışma alanı yaratmayı planlamaktayım.

Çalışma ortamı ve şartlarından bahsedeyim kısaca;
- Pazartesi, salı ve çarşamba ofis içi - perşembe ve cuma remote (Net değil değişebilir)
- Ortalama üstü maaş (Min %10)
- Ulaşım için elektrikli bisiklet veya elektrikli motor (Ofise maksimum 15 20 dakikada olmanız ve zamanınızı yollarda geçirmemeniz önemli)
- Sürekli devam edecek olan eğitimler (yabancı dil, sektörümüzle alakalı yenilikler vs.)
- Ö.S.S, yemek vs bunları saymıyorum
- %0 mobing - %100 şeffaflık ve insana değer verme

Çalışmak isteyip, görüştüğümüz, konuştuğumuz developer lara Muğla'da yaşamayı teklif etmeyi, + kira (her ay %25) ve taşınma giderine destek olmayı planlanmaktayım. Developer arkadaşların bu konudaki fikirlerini merak etmekteyim. Sizce bu şekilde büyük şehirden kaçmanız ve doğa ve denizle iç içe olabileceğiniz bir çalışma ortamı sunulsa gelmeyi çalışmayı düşünür müydünüz?

Artı veya eksi fikir belirtmek isterseniz, sizleri dinlemek isterim.

Teşekkürler.