Forumda satış yapacaksanız boşuna heveslenmeyin.
Çünkü genelde tedarikçiler satış yapar. Daha öncesinde reklama falan ciddi para harcayıp harcadığı parayı çıkaramayan müşterilerim oldu.
Zaten lisans kategorisinde kontrol ederseniz 3-5 kişi üzerinde dönüyor ticaret. Satın aldığı üyeden memnunsa bir daha hep ondan alıyor.
Mesele tedarikçi olmaktan ziyade bu işe çok önceden başlamak.
Ancak kendi sitenizi açarsanız ve en önemlisi ilgilenirseniz ek gelir elde edebilirsiniz.
Aynen forumda olduğu gibi sitenizde de hızlı ve kaliteli hizmet verirseniz müşteri sonraki seferde yine sizi tercih eder.
Burada en önemlisi doğru tedarikçiyi bulmak. Özellikle freepik, envato, shutterstock için doğru düzgün çalışan panele sahip tedarikçiyi bulmak çok önemli.
Kimisi var hem düzgün çalışmaz hem de tedarikçiye ertesi gün anca ulaşırsın.
Kimisi de var hem paneli düzgün çalışır hem de gece bile yazsan uyumadıysa mutlaka cevap yazar.
İnternette de çok fazla site var, rekabet çok, nasıl kazanacağım diye düşünmeyin.
İyi seo yaparsanız, müşteriye hızlı yanıt verir, kısa sürede teslime ederseniz mutlaka gelir elde edersiniz.
Kendim de anahtar teslim site yapıyorum. Kendi hizmetimi övmek adına söylemiyorum ama yaptığım sitelerin bir çoğu küçük seo paketleriyle güzel yerlere geldiler Google da.
Hali hazırda nette de satış yapıyorum 1 senedir. Asıl işim olmasa da ek işim diyebilirim. Kredilerimi ödüyorum. Cebime harçlığımı koyuyorum. Herhangi bir reklam da vermedim. Sadece biraz seo yaptırdım o kadar.
Oradan kazandığım parayla, mac mini ve ipad 9. nesil aldım. Daha ekstradan sağa sola ödediğim şeyler hariç.
Gelen müşterilerle anında ilgileniyorum, sordukları sorulara doğru ve şeffaf yanıtlar veriyorum.
Çok büyük sitelerden alışveriş yapanlar, bazen 1 sonra teslim aldıklarını, sorun yaşadıklarında da ya çok geç cevap verdiklerini yada hiç ulaşamadıklarını söylüyor. Bazıları da crack program, sahte key dağıtıyor. Buda ister istemez müşterinin güvenini kırıyor. Bu aralar bir çok müşteriden de duymaya başladım. Adobe cc yada screaming frog alacak, crack uygulama mı veriyorsunuz diyor. Windows lisansı alacak acaba sahte key mi çıkacak diye düşünüyor.
3-5 çürük elma yüzünden maalesef işini düzgün yapanlar da zarar görüyor.
Bir sorun olduğu zaman tedarikçim de sağolsun
@whitelotus destek oluyor. Kendisinden kaynaklı ise telafi ediyor.
Ama şunu da söylemek lazım.
En azından şahıs şirketiniz olmak zorunda. Çünkü banka hesabınıza bile para gelse yarın maliye hesaba çekebilir. Hatta ben artık kendi hesabıma para almıyorum, paytr nin hesabına havale ettiriyorum. %1 kesinti ile hesbaıma alıyorum, en azından kafam rahat oluyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.