delikurt8 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başka hangi mesleğe yönelebilirim bilmiyorum, kamuya personel alımı da durduruldu 3 yıl boyunca. Nerden tutsam elimde kalacak gibi.
Para sizin icin hersey mi bilmiyorum ama muhasebveci olursaniz parasiz kalmazsiniz ayda 100 200de kazanirsiniz. Ektra isler geliyor adamin hesaplarini duzzelmeniz icin 1 isten 500k bile alabilirsiniz. Bunlar iyi yonleri.
Ama uzun sureli is , taninmaniz lazim rakip cok giderler fazla. 1 kisi calistiriyorsun 30K kafadan. Bir yer kiralasan masraf. Birde uzun surte emek vermek gerekiyor. Uzun sure emek veirseniz basarili olursunuz parada kazanirsiniz.

Ancak sunu soyleyim. para kazanirsiniz ama hayati kacirirsiniz. Benim calistigim yerdeki musavir 1 saniye telefonu kulagindan indirmiyordu.
Benim hayat felsefem sudur. 200 kazanmayim 20 kazanayim az ugrasayim kafam rahat olsun.

Birde muhasebeci olana kadar sigortanizi yatiracak bir yer bulursaniz sansilisiniz ben cebimden yatirmistim. Kimse sigorta yapmiyor. Benim cok fazla meziyetim var o yuzden pek sallamadim. Ama bir deneyimdi. Ama yapacak hicbirseyiniz yoksa yapin siz bilirsiniz.

Burda aciklamak istemiyorum ama bir arkadasim ticaret ile ilgileniyor gunde 5 kere kargoya gidiyor bilgisayari acmiyor ayda 1 milyon kazaniyor. Muhasebeciye ben ilk gittigimde ilk sorum muhasebede ayda 500k kazanabilirmiyim olmustu. kazanamazsin demsiti Bugun birkac iyi siten osal bu parayi Adsenseden cikarabilirsin mesela.

Cokmu konustum bilemiyorum...
Su an hersey digital cag ingilizceniz mukemmel ise youtube videolari cekip ozel ogrenci egitim platformunuzu bile acabilirsiniz cokta iyi kazanirsiniz. Cok is var yapilabilecek. Muhasebede giderlerde cok fazladir.

Bilmiyorum ben tutmadim Gidin emlakcilik yapin daha iyi. Cok kotulemis olabilirim Hissettiklerimi yazdim. TAbi normal 17 000 e calisan bir asgai ucretliden cok daha iyi orasi ayri ama bir yere gelmeniz duzkkan acmaniz defter almaniz senelerinizi alacaktir. Ben matematigi cok seviyorum muhasebeyi seviyorum derseniz yapin bu isi. Sevmekle alakali.

Ben 1500 sayfa kitap okuyup 3 ayda 62 alarak gecmistim 60 gecince kazaniyorsunuz zaten. 3 sene dondurma sansiniz var.

Aklima gelmisken ofise sabah giriyoresunuz aksam ne ara olmus anlamiyorsunuz zaman cok hizli geciyor...