delikurt8 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 3 yıl önce mezun oldum. Evlilik çocuk vs. derken bir işe girip tecrübe edinemedim. Şu anda kendime bir yol çizme ve karar verme sürecine girdim. Mali müşavirlik, 3 yıl staj görüp daha sonra sınava girip bu kadar emek vermeye değer mi bilemiyorum. Bunun haricinde muhasebe kursuna yazılıp muhasebeci/ön muhasebeci olmak da aklımın bir köşesinde. Bu arada kadın olduğum için ön muhasebede genelde bayan elemanlara daha çok bir eğilim var bu yüzden bu fikir aklımda. Fikirleriniz neler? Teşekkürler.
Sinavi normalde 5 kerede kazananlari goruyorken 1. denemede kazandim.
Muhasebeci yaninda staja basladim ama yarida birakmistim.
Tum dosyamin iptalini istedim.
Yapilacak is degildi.

Hobi olarak diplomayi almak isterseniz bir muhasebeci yanina girip 3 sene boyunca kendi sigortanizi odemeniz gerek. Belki sonra kiralarsiniz ama yapilacak is degil. Gunu gecesi belli degil her saniye telefonda musterilere laf anlatiyorsunuz. Odemelerin %10-20si asla gelmez, adamin calisanlarin sigortasi kurumlar vergisi vardir size gondermez bunlari odemek icin bankanizda bi 150 200K bakiye herzman bir paranin bulunmasi gerekir. Daha sonra tahsil icin caniniz cikar. Walla ne cocuigunuza ne esinize zaman ayirirsiniz. Ben bodrumda yapmistim. Hayatin keyfini suremiyorsunuz cok stresli. Mumkunse muhasebeyi toptan hayatinizdan cikarin