Paramedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam iphone 15`e daha yakınım neden bilmiyorum böyle daha yatırımlık bir telefonmuş gibi gözüküyor eğer kullanıma da alışırsam güzel olur alışamasam da hızlı satarım gibi geliyor

ama şey üzüyor hani bu paraya 60hz bir telefon almak nasıl bir deneyim acaba çünkü şuanki telefonum bile 120hz iOS hiç kullanmadığımdan her şey düşük gözüküyor bataryası, ekran yenileme hızı vs. hepsi benim şuanki telefonumdan bile düşük geliyor tabi deneyenler hepsinin farklı deneyim olduğundan bahsediyor android vs ios
Ben note 20 ultra da kullandım, video çekimlerim için se 2020 kullanıyorum. Ekran olarak iphone gerçekten tatmin etmiyor. Belki 15 pro max de falan vardır ama pahalı onlar. Bakıldığında dandik iphone um bile iyi lanse edilen telefonlara kıyasla kamera tarafında daha tatmin edici.

İphone 15 alırsanız özellik açısından çağ düşeceksiniz ancak hız, stabillik, kameranın gerçeğe yakın çekim yapması gibi alanlarda daha iyi deneyim yaşarsınız. Hem yatırımlık hem de uzun süreli kullanım için iphone tabii daha mantıklı. Yine de bazı özelliklerden feragat etmeniz gerekiyor.

Ayrıca telefonda ne yapacağınız da önemli. Mesela ben note 20 ultra gibi harika bir telefonu satıp küçücük iphone se ye geçtim çünkü sözde özellikleri iyi olsa bile hem kamerası tatmin etmedi hem de 4k video montajı yaparken hatta 2k da bile telefon donup kilitleniyordu. iphone 7 de bile donmadan 4k montaj yapıyordum.

Özetle uzun yıllar sorunsuz kullanmak, değerini korumak, içerik üretmek için iphone tercih edilebilir. Para çok sorun değilse, içerik tüketmek için s23 ultra harika.