Hangi banka? Eğer özel bankaysa genelde özel bankalar ufak tefek borçlar için bu yollar daha masraflı olacağı için başvurmaz yada müşteri kaybetmemek için. Ama devlet bankasıyla kuruş borç kalmışsa bile her yolu deneyebilir çünkü masraflar devlet tarafından karşılanır.
banka değil yurtiçi kargo hocam
1- icraya yaptığınız 4 bin tl ödeme dosyayı kapatmaz, örneğin 4 bin tl borç icraya verildiğinde toplam takip masrafı 10 bin tl oldu diyelim. Siz gidip ana paranızı yani 4 bin tl yatırsanız bile dosya kapanmaz, kalan 6 bin tl için her gün faiz işlemeye devam eder. Siz bu konuyu atlamışsınız, bu yasal masraf ve alacaktır dolayısıyla ödemeniz gerek.
2- kapıyı kırdılar taciz vs iddaalar mümkün değil, icra için geldiklerinde önce kapıyı çalarlar, eğer açmaz ya da evde olmazsanız polis ekipleri ve çilingir çağırılır. Eve polis eşliğinde icra memurları ve alacaklı avukatı girebilir, yani evde polis de olacağı için bu tarz iftiralarda bulunmanız sizin zararınıza olacaktır. Eğer kapıyı açıp içeri alırsanız sadece memurlar girecek ve evi fotoğraflayacaklardır.
3-
@katip25; hocamız icra ile alakalı hapis olmadığını yazmış ama kanunda gelir artışını dosyaya beyan etmediğinde bir hapis cezası durumu var (mal beyan etmeme değil, gelir artışını beyan etmeme) lakin bende işleyişte hiç bu şekilde talebe denk gelmedim, temkinli olmakta fayda var.
teşekkürler hocam
Geçenlerde aynı konuyu açmıştınız. Sayfalarca cevaplar verilmişti. Neden tekrardan aynı konuyu açma gereği duydunuz?
hocam onun üstünden 3 ay geçti avukat arabuculuk yapmıyor taksit ödemesi kabul etmıor diye açtim
AVUKAT BİLE OLSA DİYEMEZ
Avukatlar artık Ödemezsen evine haciz gelecek diyemeyecek
Yargıtay, avukat tarafından borçluya gönderilen 'Borcunu ödemezsen evinize haciz gelecek' mesajını şikayet eden vatandaşı haklı buldu. Emsal kararla, hukuk bürolarınca borçlulara gönderilen mesajlar incelenecek, sonucuna göre mesajı atan hukukçular hakkında, 'kişilerin huzur ve sükûnunu bozma' suçundan işlem yapılacak.
KAYNAK NTV:
https://www.google.com/amp/s/www.ntv...70iDEbiDx53XYg
evet okudum hocam
Borcunuz varmış ve zamanında ödememişsiniz, alacaklı taraf avukat, hukuki vb. masrafa girmiş borcunu talep etmiş ve siz sadece ana parayı ödemişsiniz. Avukat vekalet ücreti vb. masraflar zaten 4000 TL'yi geçmiştir. Alacaklı bu masrafa sizin yüzünüzden, sizin borcunuzu zamanında ödemediğinizden dolayı girmek zorunda kalmış. Bu masrafları ödemek zorundasınız. Düşmez kalkmaz bir Allah demişler, belki durumunuz bozulmuştur borcunuzu ödeyememişsinizdir. Ancak borcunuzu ödeyememenizden dolayı alacaklı tarafın girdiği masrafları da ödemekle mükellefsiniz. Zira o masraf ve giderler durduk yere değil sizden sebep oluştu, o masraflarda sizin borcunuzdur. Elinizi vicdanınıza koyarak düşünmenizi tavsiye ederim.
Son olarak gerçekten insani sebeplerden dolayı borcunuzu ödeyemediyseniz Allah'tan size hayırlı bir kapı açmasını diliyorum.
amin hocam avukatla konustum sımdı taksit taksit ödemeyi kabul etti ve borcumu takitlendirdim avukata