- Site adresi: PM
- Sitenin aylık getirisi: Aylık 6-7 bin TL (Komisyondan bana kalan)
- İstenilen Fiyat: 50.000 TL
- Sitenin açılış tarihi: 22.09.2023
- DA / PA Değerleri: 09/16
- Kategori / sitenin içeriği: Tütün & Tütün Malzemeleri Satışı
- Günlük hit sayısı: 80-100 tekil ziyaretçi
- Ziyaretçi kaynağı: %60 google - %40 direkt
- Domainin yaşı: 235 günlük (16.05.2024 itibariyle)
- Site tüm içeriği birlikte mi satılık? Sınırlama var ise neler?: Site tüm içeriği ile birlikte satılık. Sınırlaması yok.
- Hosting dahil mi?: Hayır
- Banlı olduğu sponsor var mı?: Hayır
- Banlı olduğu arama motoru var mı?: Hayır
- Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi?: Evet
- Yazılım lisans sonlanma zamanı: Sınırsız Lisans
- Sitenin satışında herhangi hukuki (telif hakkı v.b. bir problem var mı?: Hayır
- Eklemek istediğiniz diğer detaylar ve görseller:
Whatsapp iletişim için tıklayın:
Whatsapp İletişim
Akılda kalıcı bir alan adına sahiptir.
5 ayda toplam 170 bin TL'lik ciro yapmıştır. Tütün dükkanı olanların mutlaka değerlendirmesini öneririm. Sitede yalnızca ürünler var, satın almaya yönlendiren hiçbir buton, sayfa vs. yok. Hatta çoğu üründe fiyat yok. Showroom gibi sadece ürünler eklendi. Yalnızca Whatsapp İletişim eklentisi kurulu. Ona rağmen günde 3-10 arasında mesaj kesin alıyorum. Şu ürün var mı, bu ürün var mı vesaire. Vakit olmadığından sadece 4-5 adet marka ekleyebildim, ona rağmen çok sayıda mesaj alıyorum. Sektörü bilen bilir, onlarca marka ve ürün eklenebilir. Ekli olan markalar çok popüler olan, bilindik markalar da değildir. Web sitem çoğu marka ve ürün aramasında 1. Ya da en kötü 3. Sıradadır. Zaten açıldığından beri sürekli artış göstermiştir. Siteye hiç SEO çalışması yapılmamıştır, 2-3 adet Blog, ürün açıklamalarında 1-2 cümlelik açıklamalar vardır. Ona rağmen Search Console ekran görüntüsünü paylaşıyorum:

Tütün dükkanı olanların gelirini katlayacaktır. Özellikle İstanbuldan çok fazla adres soran oluyor. Komisyonlu çalışmak isteyenler için ise stoksuz, güzel ticaret yapma imkanı sunar. Bir tütüncü bulursanız kargoyu sizin için yapacaktır, benim iletişimde olduğum kişileri de aktaracağım tabii ki size. Sistemin işleyişini vesaire anlatacağım.
Ben çok çeşitle uğraşamam diye tütünün dışına çıkmadım fakat tütün malzemeleri de ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz, zaten tütün satın alanlar malzeme vesaire de soruyor almışken tek yerden almak için. Kömür, maşa, nargile takımı, aksesuar vs. Ben uğraşmamak için elimde olmadığını söylüyordum.
Siteyi satma sebebim, mesaj sayısının artık katlanılmayacak derecede fazla olması ve mevcut durumda tam zamanlı bir işim olduğu için pek ilgilenemediğimden kaynaklanıyor. Bazı günler 3-4 mesaj olurken bazı günler 10dan fazla mesaj geldiği oluyor. Birçok mesaja geri dönüş yapmıyorum bile. Net olup şunu alıyorum, bunu alacağım diyenlere dönüyorum. Şunu önerir misin, bunu mu alayım onu mu vesaire gibi sorularla uğraşamıyorum ama çok kolay bir şeklide müşteriye de çevirebilirsiniz bunları. Siteyi açtım ama hiç emek vermedim site için. Buna rağmen ayda 2-3 defa sipariş veren düzenli müşterilerim oluştu.
Site 5 aylık. Şubat 2024ün başlarında satış yapmaya başladım. Toplam 145 bin TLlik bir ciro yaptım. Ben stoksuz ticaret yaptım ve her markanın iskontosu farklı olduğu için (%10 ve %30 arasında değişiyor) ortalama %20 iskonto baz alırsak 29.000 TL gibi bir tutar bana kalmış. Aylık 6 bin lira gibi bir tutar yapıyor. Kesinlikle en az ilgiyle bu şekilde. Gelen mesajları, talepleri vs. gösterebilirim.
Sitede ekli olan 6 tane tütün markası var fakat bu markaların her ürünü ekli değil. Alıcılar Google'da doğrudan ürünün adıyla aratıyorlar. Yani ürün çeşitliliğini artırmanızı öneririm. Daha fazla ürün eklerseniz bu kazancı katlarsınız. Çok fazla rakibi olmadığı için muhtemelen kısa sürede 1. sıraya yükselecektir yeni eklediğiniz sayfalarda. Vakitsizlikten kaynaklı olarak ben ekleyemedim.
Özellikle tütün dükkanı ya da tütün mamülleri satıcı çevresi olana müthiş bir ekmek kapısı olabilir. Stoksuz ticaret için de çok uygundur. Kazanç ve tedarikçiler ile ilgili detaylıca bilgi verilip network sağlanacaktır.