1- icraya yaptığınız 4 bin tl ödeme dosyayı kapatmaz, örneğin 4 bin tl borç icraya verildiğinde toplam takip masrafı 10 bin tl oldu diyelim. Siz gidip ana paranızı yani 4 bin tl yatırsanız bile dosya kapanmaz, kalan 6 bin tl için her gün faiz işlemeye devam eder. Siz bu konuyu atlamışsınız, bu yasal masraf ve alacaktır dolayısıyla ödemeniz gerek.
2- kapıyı kırdılar taciz vs iddaalar mümkün değil, icra için geldiklerinde önce kapıyı çalarlar, eğer açmaz ya da evde olmazsanız polis ekipleri ve çilingir çağırılır. Eve polis eşliğinde icra memurları ve alacaklı avukatı girebilir, yani evde polis de olacağı için bu tarz iftiralarda bulunmanız sizin zararınıza olacaktır. Eğer kapıyı açıp içeri alırsanız sadece memurlar girecek ve evi fotoğraflayacaklardır.
3- @katip25; hocamız icra ile alakalı hapis olmadığını yazmış ama kanunda gelir artışını dosyaya beyan etmediğinde bir hapis cezası durumu var (mal beyan etmeme değil, gelir artışını beyan etmeme) lakin bende işleyişte hiç bu şekilde talebe denk gelmedim, temkinli olmakta fayda var.