valla şunu gördüm herkes öyle yada böyle şehirde yaşamak istiyor. şehirde patronlara kölelik yapmaya o kadar alışmışız ki 17 bin tl ye hayatımız anlamsız bir çilenin için de kölelikle geçiyor.
bu kölelik o kadar kolay geliyor ki köyde yaşamın zor olduğu kabul ediliyor. ya allah aşkına şehirde yaşam çok mu kolay. iyi bir mesleğin ve işin varsa şehir kolay olabiilr. ancak bir emekliysen yada asgari ücretliysen nesi kolay şehirde yaşamanın?
onun dışında iyi bir ücret alsan bile kölelik düzeninde çalışılıyor ülkemizde. 12 saat çalıştırıyor adam bizi. bu kolay geliyor ama köyde yaşamak zor.
ben köye gidin hayvancılığa başlayın hayvancılık yapın tarım yapın demiyorum .1 ineğin olsa 10 tavuğun olsa, küçük bir bahçen olsa ula herşeyi bedava yer içersin köyünde hemde en organiğinden.
1 ineği bakmanın maliyeti nedir sağdan soldan topladıkların mutfaktan çıkanlar ile 1 ineği tavukları bakarsın.
17 bin tl ye gece gündüz kölelik kolay geliyor ama köyünde kendi ineğine bakmak zor geliyor.
İnsanımızı o kadar köleliğe alıştırmışlar ki üretmeyi, kendi kendine yetmeyi zor olarak algılıyor ancak köleliği, asgari ücretle hizmet etmeyi çok kolay kabul ediyor. Ula patron senin etinden sütünden yününden yararlanıyor sana 17 bintl para veriyor ona kolay diyonda bahçende 2 domatesi sulamak mı zor geliyor?