Merhabalar,
Benim babam 1 yıl önce Ziraat Bankası üzerinden Dolar hesabı açıp 300$ yakın bir para yatırımı yaptı. Ardından 1 yıl aradan geçti ve bunu dün çekmeye gittiğimiz zaman Babam da yanımda, Banka çalışanı Vasiy mi Vasiyet mi bu tarz bir şey gerekiyor diyerek Savcılığa başvurmamızı istedi. Ben açıkçası beni salladığını ve başından attığını düşünüyorum çünkü bana artık tüm işlemlerde bu gerekiyor bilgisi verdi. Bu adam emekli maaşını çekmek için önce savcılığa başvurup vasiy falan mı alması gerekiyor ?
Babam 85 yaşında tekerlikli sandalye ile hayatını idare ettirmekte. Bizim de bu paraya ihtiyacımız var, savcılığa gitmeden bu parayı Ziraat bankasından nasıl geri alabiliriz ?
Babamı bankaya götürüyorum kabul etmiyorlar, tüm bankacılık işlemleri için vasiy gerekiyor bilgisi aktarıyorlar. 85 yaşındaki adamın emekli maaşını kartıyla ben çekebiliyorum ben olmasam bu adam emekli maaşını çekmek için Vasiy başvurusuyla mı uğraşması gerekiyor.
Konu hakkında bilgisi olan veyahut Bankacı bir tanıdığı olan varsa bilgi konusunda yardımcı olabilirse dua bile ederim