Günümüzde herkesin frontendçi yada websiteyle ilgili backendci falan olması. Hep işverenlere bakım hep html css react JavaScript typescrit PHP yani hep websiteyle ilgili diller. Kimse datacı, testçi aramıyor. Python gibi bir dili bile websitesi için kullananlar var şaka gibi. İşte bu yüzden ülkede chatgpt çıkmıyor. Sonra chatgpt işimizi aldıya dönüyor. İşveren kurumların hepsi html css js react vs vs vs 10 yıl tecrübeli vs gibi şeyler istiyor. Sonuç olarak ülkede Google gibi büyük bir yazılım firması çıkmıyor
Haklısınız bir frontendci olarak katılıyorum ben dahil hepimiz günü kurtarma çabasıyla bu alana yöneldik bende isterdim daha profesyonel yaklaşım gerektiren, daha vizyon sahibi projeler üzerinde çalışabilecek bir bilgi setine sahip olmak ama dediğiniz gibi bir durum var bu tarz şeyler ülkede para etmiyor, müşteri belli ürün belli, hala esnaflara site logo yapılanarak dönüyor bilişim sektörü Türkiyede. Bugün sallıyorum bir oyun motoru yapmak isteseniz müşteri nerede, müşteriyi buldunuz o parayı verecek mi, o parayı verdi çalışma süresi tanıyacak mı? Yok.
Bakın geçen izlediğim bir videoyu atayım bir fikir verir.
https://youtu.be/Zkug49sAyDY?si=89KAiY3TJGcO0HSW