Trendyol da mağaza açmak için.
Trendyol'da mağaza açmak için adım adım anlatayım o halde.
Öncelikle bir muhasebeci bulup mükellef başvurunuzu yaptırıp defterinizi açtıracaksınız.
Telefon, mail, tc kimlik, adres ve kira kontratı varsa kendinizin ya da ebeveynizin mülkü bedelsiz veriyorum da diyebilir.
Ardından yoklamaya gelirler ya da gelmezlerse gel vergi dairesinde imza at açılışını yapayım diyecekler. Trendyol için artık satıcı başvuru panelinden görüntü atmak yetiyor.
Açılışlar tamam.
Trendyol'a başvurmadan önce kep adresi başvurusu yapmalısınız.
Kep aktif olduktan sonra vergi bilgileriniz ve kep adresinizle başvurabilirsiniz her şey otomatik ilerlemekte ve hemen ürünlerinizi yükleyebilirsiniz 48 saat içinde başvurunuzu aktif edip onaylarlar.
Ayrıca e-ticaretin olmazsa olmazı e-faturadır. Bunun için ya devletin verdiği portalı kullanarak manuel fatura keseceksiniz ya da aracı entegratör firma kullanacaksınız efatura kesmek için.
Aracı entegratör firma efaturaya geçişinizi yapabilmesi için başvuru esnasında sizi yönlendirecektir. Sözleşme, vergi levhası ve eimza. Eimzaya ayrıca başvurmalısınız.
Başarılar dilerim.
EDİT-İLAVE-EKLEME: Nacizane tavsiyem ise eticareti ek iş hobi gibi düşünerek yola başlamayın. E-ticaret ciddi bir iştir ve hobi ya da ek iş olarak görülecek yapılacak bir iş değildir.