aTKn94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam haklısınız. Yeni ev kiraladım. Emlakçıya verdiğim paraya acıdım. Adama 10 kez dış kapının anahtarını soruyorum, bugün yarın bırakacağım diye diye günler geçti. Ev sahibinden gittim kendim aldım.
Bide emlakçı parasını gönderirken açıklamayı boş bırak diyor. Vergi çıkarmış. Mecbur ses çıkaramadım çünkü baktığım yerde ev yok.
Her mesleğin iyisi kötüsü vardır ama emlakçı parasını bence ev sahibi ve kiracı bölüşerek ödemeli
İsmekte bile artık emlakçılık kursu var. Yeni adı ismek değil galiba ama her neyse. Tek yaptıkları şey sahibinden ilanları bulmak, aramak, bir arkadaşın dediği gibi ağız kurnazlığı ve yalanlarla(en büyük yalan; hemen kiralayabilirim müşterim hazır) evi kiralama yetkisi alır sonra gider kendi ilan açar. İşte emlakçılık bu kadar. Sizde işte para verirsiniz. Sizin para verip vermemeniz, emlakçının kazanıp kazanmadığı beni ilgilendirmez fakat artık aracı olayından kurtulmak lazım. Türkiye de hayatı bu kadar pahalı hale getiren iş dalı komisyonculuktur. Meyve, sebze özellikle, ev, araç, arsa gibi sıralanabilir.

Direkt üreticiden yada hizmet verenden birşey almıyorsam ben almıyorum. Ama okuyan arkadaşlar yanlış anlamasın. O para kazanmasın, bu kazanmasın diye değil. Satış sonrası destek, hizmet yok. Adam sahibinden 300 tl vermiş ilan açmış, evi göstermiş 5 dakika karşılığında yaklaşık 20 bin lira almış ama anahtarı bile getirmekten aciz. Ev kiralayacak kişi ayda 20-30k kazanıyorsa, emlakçı ondan 5 dakika ev gezdirdi diye 20k kazanacaksa bir zahmet anahtarını vermeli. zaten artık her yerde eğer ağır kiralamıyorsanız kiralar 20 bin oldu. İstanbul bir yana, çorum da bile kiralar 20 bin oldu.

Allah evlenecek herkese kolaylık versin. Emlakçısı ayrı dert, ev sahibi ayrı dert, üstüne komşularda dert oluyorsa