hocam tipik köy kötü köyden kaçın şehre gelin furyasına kapılmışsınız. şehirde 1 ay maaş alma aç kalırsın ev sahibinde seni kapıya koyar.
köyde çalışmadan tabiki ekmek yok.
Herhangi bir şeye kapıldığım yok, köyü kötülediğim de yok. Benim ailem köyde yaşıyor, canlı örneğim var. Sizin anlattıklarınız hayal, ben bunun böyle olmadığını söylüyorum.
Fırın var evin önünde isterlerse ekmek yapıyorlar ama bedava değil. Köyde herkesin onlarca hayvanı yok, eti sütü bedava alamıyorlar yok öyle bir dünya.
Her babayiğidin harcı değil ekim, bakım, bahçe işleri. 400-500 hane köyleri ama yumurta üreten 1 kişi var oda kendi komşularına yetecek kadar.
Köyde köy yumurtası bulamadık bayramda gittiğimizde. Üretmiyor insanlar, maliyetler yüksek, üretemiyorlar, uğraşamıyorlar. Eskisi gibi kâr marjı yüksek değil.
Şehirde 1 ay maaş alma aç kalırsın yazmışsın, köyde de paran olmasın, gelirin olmasın yine aç kalırsın.
Küçükbaş, büyükbaş hayvan fiyatlarından haberiniz var mı? İnsanlar tavuk alıp koyamıyorlar bahçelerine ki eti sütü kendileri üretsin yesin içsin.
Tabi ki şehirde ki gibi her şey para değil, mutlaka daha ucuz ama üretmek emek ister, zordur. Ayrıca artık eskisi gibi de üretmek bedava değil.
Siz yazmışsınız et bedava, süt bedava, vs. hangi bedava?

Bakın bakalım, araştırın sağılır inek, koyun, keçi fiyatlarını.
Ailemin hayvanı yok, eti de parayla alıyorlar, sütü de. Vardı hayvanlar, zahmeti, çilesi ve getirisi artık giderini karşılamadığı için sattılar.
Masalları bırakın, gerçekler öyle değil.