Ameliyat kararınızı veren doktor Gastroenteroloji doktoru muydu ( Genel cerrah) doktorumuydu, çünkü genel cerrahlar gastroenterolog'dan fikir istiyorlar genelde. Gastroenterolog'lar daha ileri düzey uzman oldukları için.
Doktorum bi genel cerrahtı hocam. Açıkcası yıllarca maruz kaldığım doktor söylemleri dışında farklı bi muayene ile sonuçlandırdı durumu. Kendisini farklı bir devlet hastanesi cerrahı tavsiye etti ve gittim. Kendisi 10 binden fazla ameliyat yapmış genç bir doktor. Bunlara organ nakillerinden hemoroid ameliyatlarına kadar dahil. Beni sedyeye yatırdı ve eliyle muayene etti, Daha sonra beyaz bir tahtaya ne sorun varsa bildiğin resim çizer gibi çizdi durumu anlattı. Son olarak ise endoskopi ile emin olmak istiyorum dedi ve emin oldu. Ben bu işi çözerim endişe etme. Ama bana ameliyat olmayacaksanda çok ama çok tecrübeli doktorlar bul ve onlara ameliyat ettir kesinlikle dedi. % 80 düzeltirim ve bu şekilde yaşarsın dedi ve söylediği gibi oldu.
Doktordan ziyade cerrah bulup çok iyi doktorlara gitmek gerekiyor. İyi doktor sorunu tespit etmeye uğraşıyor ve sorunu çözüyor. Diğer olarak adlandırdığım doktor çeşitleriyse sadece ilaç verip eve gönderiyor ve tabiri caizse senin ağrına dahi inanmıyor. Sonucunun ölümcül olmadığını anladığında önemsiz olarak görüyorlar. 3 tane gastroentologa gittim. Buna cerrahpaşa uzmanları dahil hiç biri anlayamamıştı.