Buyrun bendeniz

Bu hastalığı 8 yıldır yaşıyorum. Dönemsel ataklarım oluyordu son 1 yıldır minimum düzeyde. Psikiyatrik ilaç kullandım sadece kısa süreli bir çözüm sunuyor çünkü kullandığın ilaçların yan etkilerini okuduğun anda yan etkileri yaşıyormuşun gibi geliyor ve yine acillerde geçiyor vaktin. Ben artık kan testimi doktora gösterme zahmetine bile girmiyordum çünkü test sonucu çıkınca atağım sonlanıyor. Artık kan testi sonuçlarını eminim sende anlamayı öğrenmişindir
Öncelikle bende tetikleyen konuları çözdüm şöyle;
1) Hastalık konularını kesinlikle kimseyle konuşmuyorum, konuşulduğu durumlarda konuyu değiştiriyorum.
2) Sağlık üzerine hiçbir dizi film izlemiyorum. ( çünkü olmayan hastalıkları varmış gibi yaşıyorum.)
3) Hayatımdan stres faktörlerini elimden geldiğince çıkarmaya çalışıyorum.
4) Gerekmedikçe ilaç kullanmıyorum. Kullanmadan önce pubmed araştırması yapıyorum.
5) Düzenli yürüyüş yapıyorum. ağır tempolu sporlar yapmıyorum ( kas ve mide hastalıklarını daha ciddi hastalıklar zannedip ekg çektirirken bulabiliyorum kendimi )
6) Hastalık hastası olduğumu kabullendim ve sürekli hastalık aramayı bıraktım.
7) Kafamı sürekli meşgul edecek birşeyler buluyorum. kitap film dizi vb gibi
8) Özel hastaneye gitmiyorum çünkü çok aşırı masraflı bir hastalık ve hastane sektörü için bulunmaz bir nimet haline geliyorsun.

Son olarak göğüs şikayetlerinde bu bir mide kaynaklı sorun mu veya kas ağrısımı bunu belirlemen gerekiyor. Ekg ve troponin T ve troponin I normal geliyorsa kalp krizi geçirmiyorsun demektir.
Çok geçmiş olsun çok zor bir hastalık sadece yaşayanların anlayabileceği bir hastalık o yüzden kendini strese sokmaktan olabildiğince uzaklaşmaya çalış zamanla atakların azalacaktır.