Merhaba öncelikle forumda dijital platfomlardaki mağazalar için bir satış başlığı var mı bilmiyorum baktım bulamadım, doğru yere mi konuyu açtım bilmiyorum ancak şablona uymaya çalışacağım moderatörlerin bilgisine. Eğer hatalıysa konuyu silmeden taşırsanız mükemmel olur.

Site Satışı Zorunlu Konu Açma Şablonu;
  • Site adresi: ( Ciddi alıcının peşinde koşacağını düşündüğüm için mümkünse sadece yüzyüze )
  • Aylık getirisi: Ortalama 100k Civarı
  • Açılış tarihi: Ekim 2022
  • DA / PA Değerleri: Yok
  • Günlük hit sayısı: Organik 750 / Reklam 1500
  • Ziyaretçi kaynağı: (Etsy içi Reklam ve organik)
  • Domainin yaşı: yok
  • Tüm içeriği birlikte mi satılık? Sınırlama var ise neler? Herşey dahil.
  • Hosting dahil mi?: --
  • Banlı olduğu sponsor var mı?: ---
  • Banlı olduğu arama motoru var mı?: --
  • Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi?: ---
  • Yazılım lisans sonlanma zamanı:
  • Sitenin satışında herhangi hukuki (telif hakkı v.b. bir problem var mı?: umarım yoktur.
  • Eklemek istediğiniz diğer detaylar ve görseller:
20 ay kadar önce açtığım ve bir süre ana gelir kaynağım olan bu mağazamı iş fazlalığı/ sektör değişikliği sebebiyle satmak istiyorum.
Şuana kadar geçen sürede 3 Milyon TL ciro yaptım ve bunun yaklaşık olarak %50' si kar.
Mağazam aslında 2023 Mayıs ayından itibaren hatrı sayılır satış yapmaya başladı. Bu ciroya 20 ay olarak değil de 12 aylık gözüyle bakabilirsiniz. Bir kaç ekran görüntüsü bırakıyorum.
Belirtmek isterim ki bu ürün kişiye özel bir üründür ancak hediyelik değildir. O yüzden özel günlerde anneler günü babalar günü paskalya yılbaşı günlerinde satışlar genellikle düşer. Ancak yaz aylarında satışlar çok fazla artıyor.

2023

2024

Tüm Zamanlar Verisi
Mağazam sanırım 18 aydır Star Seller durumunda ve önümüzdeki aylarda da böyle olmaya devam eder. Aşağıda görebileceğiniz gibi şu ana kadar 3417 satış ve 728 değerlendirme mevcut. Mağazamda tek ürünün 2 farklı versiyonu bulunmakta.

Bu mağazayı almak isteyen olursa bilmesi gerekenler;
Başlangıç seviyesinde Adobe Illustrator veya vektör tabanlı farklı bir program bilmeniz gerekir. Örneğin Corel Draw
Uv Baskı Makinesine İhtiyacınız olacaktır.
Pleksiglas kestirmeniz gerekecek.

Nasıl Çalışıyorum?
Sattığım ürün fiziksel bir ürün ve kendim üretiyorum. Kişiye özeldir ve her sipariş için tasarım yapmanız gerekir.
Öncelikle ben her gelen sipariş için bir onay süreci başlatıyorum. Gelen siparişe göre elimdeki şablonu düzenliyorum ve bu şablonu müşteriye gönderip onayını alıyorum. Onayını aldıktan sonra kestirdiğim pleksiglas malzemesi üzerine uv baskı yapıyorum. Ürünü hazırlayıp kargoluyorum.
Eğer İzmir'de veya Ege bölgesinde yaşıyorsanız pleksiglas aldığım ve kestirdiğim firmaları paylaşabilirim. Ancak bu mesele çok da kafanızı yoracak bir şey değil. Türkiye'nin her yerinde bu işi yapan firmalar mevcut. Piyasası bellidir daha pahalıya malzeme tedariği yapmanız gibi bir durum söz konusu olmaz.
Ben bu işi tek başıma yapıyorum. Özellikle geçen sene yaz aylarında günde 3-4 saat uykuyla götürdüm. Bu sene satışların ikiye katlandığını varsayarak söylüyorum yaz sezonunu 1 kişi götüremeyebilir.

Kargo gönderdiğim firmanın detaylarını alacak kişi ile paylaşacağım.

Ne Satıyorum?
Etsy pazaryerinde bulunan mağazamı satıyorum. Mağazaya ait tüm bilgiler kurucu mail adresi telefon numarası kimlik ve banka bilgilerinin hepsi değiştirilebiliyor arkadaşlar hepsinin kontrolünü yaptım.
Elimde stoğu bulunan pleksiglas malzemeler
Elimde stoğu bulunan kargo kutuları ve etiketler
UV Baskı Makinesi ve boyaları
Instagram ve pinterest hesapları

UV Baskı Makinesi dahil fiyat: 2.500.000 TL
UV Baskı Makinesi hariç fiyat: 2.250.000 TL

Takas konusunu değerlendirebilirim.

Satma sebebim yukarıda da yazdığım gibi sektör değişikliği sebebiyle. Yaz sezonu gelmeden satılabilirse benim için mükemmel olur çünkü bu işe bu kadar vakit ayıramayabilirim. Açıkçası ekmeğini yedim hala yiyorum güzel bir iş ve çöp olsun istemiyorum. Aklıma gelen her şeyi yazdım Dm ile soru sormayın lütfen konuya aklınızdaki soruları yazabilirsiniz.