Gelişmek istiyorsan, gününün çogunu evde geçirmeyerek başlayabilirsin.
Sosyalleşmek; sosyal zeka, kültür, iletişim yeteneği, ikna kabiliyeti, başka çeşitli kişisel beceriler, farkındalık vb. pek çok konuda sizi geliştirir. Bunlar olmadan teknik donanımların bir kıymeti yok.
Sporu gidip kulaklık takıp koşu bandının üstünde 40 dk ter atarak yapma, kulüplere katıl.
Yabancı dili evde pcye kapanıp ögrenme, ücretsiz pek çok dil kursu bulabilirsin.
Kısacası sosyalleşmek sadece kakara kikiri ile olmaz, birşeyler ögrenirken bunu sosyal gruplarla yap, bir taşka onlarca kuş vurursun.
Aksi halde, fiziksel kasları alev çıkaran ama sosyal kasları güçsüz, çok iyi yazılım 2 dil bilen vs. fakat 2 lafı bir araya getiremeyen, iletişim kurup kendini ifade edemeyen bir adam kalırsın.
başarılar dilerim
Pek katılmıyorum, ben şahsen yalnız başıma çalışmayı ve bu konuda kendime bir şeyler katmayı tercih ederim. İletişim vs. elbette önemli ama asla gençlik yıllarında kişinin kendine kattığı yetkinliklerin önüne geçebileceğini düşünmüyorum. Zira günümüz toplumu da kişiye pek bir şey katacak düzeyde değil. Aksine daha da aşağılarda.
Arkadaş için benim kendisine tavsiyem;
Müzik, bilim ve kesinlikle felsefe alanında araştırmalar yapmasını ve kitaplar okumasını tavsiye ederim. Ünlü düşünürlere, filozoflara, bestecilere, bilim insanlarına itibar etmek bence çok ama çok önemlidir.