Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rockylinux’ü bilemem fakat almalinux os rhel ile birebir uyumluluk yerine ikili uyumluluk katmanında geliştirilmeye ve güvenlik yamaları almaya devam edecek. Tek fark yamaların rhel çatalına göre biraz daha geç yayınlanması olacak son kullanıcılar için önemli bir değişiklik yok. Benim takip ettiğim kadarıyla rhel çatalı ile almalinux ikili uyumluluk çatalı arasındaki yama yayınlanma zaman farkı 1 haftadan az.

Almalinux vakfı arkasındaki güçlü iş ortakları ( cloudlinux, tuxcare, aws, microsoft, amd, cpanel, plesk) ile almalinux projesini sürdürmeye devam ediyor yani ölen bir şey yok. Ne zaman ki almalinux vakfı dağılır yama yayınlanmaz repolar kapatılır o zaman bu işletim sistemleri ölür.
RHEL in artık sahibi IBM ve RHEL kodlarının nasıl dağılacağına karar veren IBM, Alma’nın destekçilerinin karar verebileceği birşey yok.

Benim söylediğim Alma Linux sitesinde de yazıyor, Alma ve Rocky artık RHEL kodlarını yeniden yayınlaması IBM tarafından yasaklandı, ve sadece CentOS Stream kodunu paylaşmalarına izin verildi. Aşağıdaki yazıda da geçen yılki IBM kararından sonra, Alma Linux’un Centos Stream kodlarını kullanacağını ve bunun upstream olduğunu yazıyor.

https://almalinux.org/blog/future-of-almalinux/