Sayın Ali Koç, bu ligin dinamiklerini algılamaktan uzak ve maalesef süreci yönetme konusunda ise sınıfta kaldı. Kendisini ve Fenerbahçeliliğini sorgulayacak biri değilim ki kanımca hiçbirimiz değiliz. Sayın Koç ve ailesinin gerek ülke adına gerekse de Fenerbahçe adına yaptıkları da ortadadır. Yorum yaparken lütfen bu konu göz ardı edilmemelidir. Sadece bu sezon birkaç kırılma anı yaşandı ve bu süreç yönetilemedi/kötü yönetildi. 5 senedir benzer senaryo. Sayın Koç, ülke futbolunu değiştirmeye ve geliştirmeye çalışıyor. Bu sezon tüm Fenerbahçeliler gördü ki sistemi değiştirmeye çalışmak, bu ülke futbolunun hak ettiği bir seviye değil. Sisteme dahil olup buna göre aksiyon alınması gerekiyor. Rakiplerin yaptığı denge siyasetini sağır sultan bile görebiliyor: Örn. hakemler, kulüpler birliği ve TFF hk.)
Evet, Sayın Koç çok güçlü bir isim bu nedenle kimse rakip takımın başında görmek istemiyor. Bizler yeterince sabrettik; ne istediyse verdik, yaptık ve destekledik ancak üzgünüm Sayın Koç biz senin vizyonunu bir türlü anlayamadık. Bu ligde 6 etmen bir araya gelmediği takdirde hiç kimse şampiyon olamaz:
1) Başkan ve yönetim şampiyon olacak. Süreci yönetecek ve doğru kararlar verecek.
2) Psikolojik üstünlük kurulamadı. Evet, rakip takımın depremler üzerinden yaptığı provokasyona bile doğru düzgün cevap verilemedi. Kınamak kamuoyunun önüne atmak? Bizde bunlar işlemiyor maalesef .
3) Oyuncular: Belki de son yılların en iyi kadrosuna sahip bir takımın finansal açıdan kamçılandığını düşünmüyorum. Gerekirse 150 milyon verir ligden çekerim demek yerine belirli maçlar üzerine prim müjdelenseydi bu sonucun ortaya çıkmayacağını düşünüyorum. Biz bu sezon hiçbir futbolcuya yüklenmedik sizce neden? Neredeyse hepsi işini yaptı. Sayın Koç'un süreç yönetimi futbolcuların da dengesini bozdu ki açıklamalar ile ortaya koyulan oyuna bakarsanız göreceksiniz.
4) Teknik heyet. Evet bu konuda da çok hatalı tercihler yapıldı. Sayın İsmail Kartal çok saygı duyduğum ve sevdiğim bir isim. Ancak en başından beri bu görevi kaldıramayacağı belliydi. Veremediği mesajlar, kuramadığı cümleler, kötü kadro tercihleri
5) Taraftarı kazanacaksın. Evet bu sezon bir yere kadar en azından bunu başardıklarını söyleyebiliriz ancak kırılma anlarında verilen kararlar ve aksiyonlar taraftarları da uzaklaştırdı.
6) Lobi. Türkiyede futbol lobisine cephe alan bir kulübün başarıya ulaştığı görülmemiştir değerli arkadaşlar. Bakın rakip takımlara, kim TFFyi karşısına alıyor hakemleri karşısına alıyor? TFF başkanına yüklendin el çektiremedin cezasını pek çok maç çektin Sayın Koç. Bizler biliyoruz da sen bilmiyor musun bu ülkede lobin yoksa başarın zaten yoktur? Bu sistemi yıkayacağız, hayır Sayın Koç selefin Aziz Yıldırıma hiç bakmadın mı?
Bu ligin kurulları var, kuralları var, federasyonu var ve lobisi var. Sayın Aziz Yıldırımda ilk şampiyonluğundan sonra Ben nasıl şampiyon olunacağını öğrendim
diyerek aslında buraya işaret ediyordu. Diplomasi ve süreç yönetimi olmadan yukarıdaki 5 maddeyi de tamamlasanız maalesef başarı gelmiyor. Ben Sayın Koç'un artık bırakması ve ego savaşına girmemesi gerektiğine inanıyorum. Taraftarların kendisine tanıdığı kredi bitti tükendi.
Uzun bir yorum oldu. Umuyorum gelecek sezonlarda çok farklı bir Fenerbahçe izler ve artık mutlu olmayı başarabiliriz. Selamlar, sevgiler.