PowerKing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir türlü parayı faize yatıramadım. Dinlemeyeceğim ama anam yatırma diyor, mecbur söz büyük yerden geliyor. Kime göre, neye göre günah ben de anlamadım bir türlü. Bir tane de 2 milyona evini satıyor ve tamamen faize koyuyor, her ay 100k'e yakın faiz alıyor sanırım bilmiyorum. Tabii bana ne ama cidden günah mı? İnsanın vicdanı bunu tam olarak neye yorumluyor bilemedim. Çok demode bir konu olacak ama insanı rahatsız ediyorlar işte.
Dün faizin delilleriyle kesin bir şekilde haram olduğu yazılmıştı. Bununla ilgili binlerce sayfa veya kaynaktan istifade edilebilir. Zaten sorularlaislamiyet veya diyanet sitelerine baksanız bulabilirdiniz. Şimdi gelelim size.. Vicdan yaptığınızdan bahsetmişsiniz. Peki o vicdanınız bile bile "Faiz haram mı helal mı?" anketine "Haram"-"Helal" şıkların ekleyerek etkileşim oluşturmak üzereyken hiç mi sızlamadı. An itibarıyla %23 yani 30 kişinin Helal demesine nasıl göz yumdunuz. Belki bunların yarısı inanmıyor veya bir kısmı enflasyon vs vs diyerek kendini teselli ederek helal şıkkını işaretliyor ve gönderiyor. Şunu hiç düşünmediniz mi? Harama helal demek veya helale haram demek Mazallah kişiyi dinden çıkarır. Bu vebale nasıl girdiniz. Haram şeye helal dedittirmek suretiyle onların günahına ortak olacağınız hiç mi aklınıza gelmedi? Cevap vermeyin ve sadece vicdanınızı yoklayın, o size doğru cevabı verecektir. Böyle bir konuyu açarak etkileşim alacağınızı sizde biliyordunuz. Şunu bilmiyor muydunuz: Bazı konuları tartışmaya açmak hele ki haram bir konuyu etkileşimlerinize meze yapmanın ahirette cezasız mı kalacağını düşünüyorsunuz. Lütfen bana cevap yazmayın. Ben size değil, vicdanınıza seslendim.