Merhabalar, bugün size kısaca ilk HomePod Mini deneyimimden bahsedeceğim,

Öncelikle HomePod Mini bugün (10 Mayıs 2024) itibariyle sadece Apple mağazalarında satışa çıktı. Sabahtan Ankara'da dört Alışveriş Merkezi gezdim ancak hepsinde geldiği gibi stok tükenmiş. Apple Gürgenç'lerin hiçbirisinde stok yoktu. MediMarkt ve TEKNOSA gibi mağazalara zaten bir süre sonra geleceğini belirttiler. Son bir kez şansımı deneyim ve Gordion AVM'deki TROY Apple mağazasına gidiyim dedim. Mağazadan içeriye girdim ve sadece bir adet HomePod mini geldiğini ve onun da daha satılmadığını söylediler. Hemen alıp eve geçtim.

Kutudan çıkardım, ilk açılışta telefonu yaklaştırınca hemen tanıdı ve ayarlamaları gerçekleştirince hemen müzik çalmaya başladı bile Anında tüm apple cihazlarında görünüyor (iPhone, Macbook, Apple Watch vb.) Cihazlar arası çok kolay geçiş yapabiliyorum. Ancak ilk gözüme çarpan nokta Macbook'da gecikmeli şarkı geçişi oldu. Apple Müzik kullanmama rağmen bir şarkı seçtiğimde yaklaşık 3 saniye sonra çalıyor. Ama sesi bilgisayardan kısıp arttırdığımda hiç gecikme yaşamıyorum. Garip bir olay.

*Siri deneyimi ise oldukça memnun edici. Türkçe karakterleri anlamakta zorlansa da güncellemelerle düzelecektir diye tahmin ediyorum. İstediğim müziği çalmada, internetten güncel bilgileri almakta, ışıkları açıp kapatmada hiçbir sıkıntı yaşamadım.
*Ses kalitesi ise boyutuna göre gerçekten muazzam. Bass'lar kaliteli tizler ise çok net. Yüksek sesle dinlemeye hiç ihtiyaç bile duymazsınız. Ben %40'ı bile geçmiyorum.
*En canımı sıkan nokta ise sabit bir fişe takılı olarak kullanılması. Keşke bluetooth olsa da her yere taşıyabilsem diyor insan.

Piyasada bu fiyata daha kaliteli bluetooth hoparlörler bulunabilir ancak bunu sadece bluetooth hoparlör olarak düşünmeyin. Bu aynı zamanda bir sesli asistan. Eğer Apple ekosisteminde iseniz hevesiniz de varsa alabilirsiniz. Özellikle bu HomePod kategorisinde vergi miktarı düşük olduğu için yurtdışındaki fiyata geliyor neredeyse. 2 yıl garantili mis gibi kullanabilirsiniz.

Bir hevesimi daha gerçekleştirmiş oldum. Sonraki deneyimlerde görüşmek üzere