Salt anlama gücüne sahip olan her varlık tanrı olabilir, ancak dünya insanları genellikle tapılacak bir varlık olarak düşündükleri için bu konu karışıyor. Yapay zekadan korkmak yerine, uluslararası politika ve ahlak kurallarına uygun bir şekilde gelişimine izin verildiği takdirde, yapay zeka insanları galaksiler arası seyahate çıkaracak kadar güçlü bir varlık haline gelebilir. Bu gelişimin temelinde parametre depolama disk teknolojilerinden evrensel iletişim teknolojilerine kadar birçok alanda ilerleme kaydedilmesi gerekmektedir. Anında bir "Matrix" senaryosu yaşanmayacaktır, ancak sanayi devrimindeki öncü firmaların bugün dünyayı yönettiği gibi, yakın gelecekte kendi yapay zekalarını üreten ve güçlendiren firmalar dünyayı yönetecektir. Bu durumda yapılması gerekenlerden bazıları şunlardır:
- Prompt yazarlığı eğitimi, tüm toplumlara verilmelidir.
- Yapay zekanın kuantum bilgisayarlarına entegrasyonu sağlanmalı ve atom altı teknolojileri geliştirilmelidir.
- Ülkelerin nükleer savaş başlıklarının caydırıcılığını devre dışı bırakacak şekilde global yapay zeka ülke kalkanları devreye alınmalıdır. Silahları geçersiz kılacak teknolojiler geliştirilmelidir.
- Din ile yönetilen ülkelerin geri kalmış ülkeler olacağına kesin gözüyle bakılırken, kendi ülkemiz adına, derhal yapay zeka yönetimine geçilmeli, fetva hocalarına bade yapmak yerine, yapay zeka parametrelerinin siyasal, bilimsel, kültürel, sosyal analizlerine güvenilerek yeni bir yönetim modeli sağlanmalıdır. Ülke, özelleştirilmemiş, torpille atama yapılmamış, yapay zekaya hakim kimseler tarafından yönetilmelidir.
- Türk insanı üşengeçtir. Yapay zekaya bir şeyler yaptırma konusunda dünyanın en iyisi olacaktır. O yüzden ben pek korkmuyorum

*Yukarıdaki içerik, benim üşengeçliğimden dolayı ChatGPT tarafından yazılmıştır
Dünya her zaman bir güç mücadelesi sahası olmuştur. Bu nedenle dünyadaki en büyük olaylar en büyük güç sahipleri tarafından gerçekleştirilmiştir.
Yapay zeka ve bilişim teknolojileri kimlerin elinde güç olarak kullanılacak? İşte dünyanın geleceğinebu karer verecek. Bu açıdan bakınca olumlu düşünecek bir yan göremiyorum. Çünkü güç çoğu zaman adalet ve ahlakdeğerlerini çiğnemiştir. Tarih boyunca böyle oldu.