aponkral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şifreli mesajlaşma uygulamasından bahsediliyor. Sizden tabii ki veri istenebilir.
Geçerli bir mahkeme emri ile istendiğinde de teknik imkanlar doğrultusunda elinizdeki verileri vermek zorunda kalabilirsiniz.

Ancak sizin sorumluluğunuz şifreleri çözmek değil. Sisteminizin yapısı gereği mesajlar sunucuda değil istemci tarafında şifreleniyor.
Yani size gelen veri şifrelidir. Mahkemeye de ancak bunu verebilirsiniz veya “Mesajlar bizde de yok ki” diyebilirsiniz.

Konu sahibi geliştiri, istiyorsan geliştirmeye devam et. Kendini avukat kadar sananlara pek bakma. Yorumlarını ve eleştirilerini al ve bir sonraki sürecinde bunları ele alarak devam et.
Yapıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle bu konu Mega'nın da daha önceden başına gelmiş bir durum. Depolanan filmlerde telif hakkı istenmişti ancak Mega bu durumda bize de şifreli geliyor diyerek davayı düşürebilmişti. Hatta buna güvenerek bu uygulamayı geliştirdim. Üniversitedeki danışman hocalarımla da konuştum ve bu konuda benim fikrime katıldılar. Bu akşam da bir avukat ile görüşme yapacağım ancak her şey benim tarafımda gibi görünüyor. Ek olarak mesajların tehlike içeriğini tanıyabilecek bir yapay zeka geliştirmeye başlayacağım. İçeriği göstermek yerine bunların tehlike yüzdeliklerini veri olarak paylaşacağım. Bu tarz yapıcı yöntemler var aklımda.