boestudio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burda şöyle bir yol izlenecek: Adli vaka durumunda zaten bu kişilere erismeden uygulamayı kullanıp kullanmadıkları tespit edilemez. Kişilere erişildiği durumlarda ilgili kurumlara şifrelenmiş veriler verilir ve erişilen kişiler üzerinden şifreli verilerin anahtarları alınarak mesajlar okunabilir hale getirilir. Yani yalnızca fiziksel bir müdahale ile açılabilir ve en az şifreyi bilen bir kişiye ihtiyaç duyulur. Ayrıca bu gibi durumlarda genelde sosyal medya ağları paylaşım yapmaya pek sıcak yaklaşmıyor, örneğin Proton Mail.
"...bu kişilere erismeden uygulamayı kullanıp kullanmadıkları tespit edilemez. "
Ben kişiyle sizin uygulamanız üzerinden diyalog kurup bu şekilde kanıtlarla şikayetçi olursam yetkili kurumlar sizden verileri ister.

"...erişilen kişiler üzerinden şifreli verilerin anahtarları alınarak mesajlar okunabilir "
Polise anahtarımı vermem konu kapanır, kaybettim unuttum derim. Bu durumda sorumlu siz olursunuz yine sizden istenir

"...Ayrıca bu gibi durumlarda genelde sosyal medya ağları paylaşım yapmaya pek sıcak yaklaşmıyor, örneğin Proton Mail "
Sen türkiyede yer alan ve hukuksal yollarla veri istendiğinde verme zorunluluğun olan birisin/şirketsin.
Paylaşmıyorum faaliyetlerimi ülkenizde durdurun istersniz diyebilecek güçte bir platform değilsin.

Üzerinde pek durulmamış ama önemli konular. Amacım yargılamak veya hayır öyle yapamazsınız diyerek yolunuza taş koymak değil. Güzel bir proje. Bu konuları iyice araştırın ona göre yol haritası çizin diye yazıyorum