AFNaNTiK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Konu hakkında bir sorum var.

Durum hakkında R10 dışı anlarım, ancak R10 dahilinde neden birbirimizi engelliyoruz? Bir ticaret hane de (Size aykırı bir düşüncesi olan veyahutta her hangi bir kategori de açılmış 'Soru odaklı - Öğrenim odaklı' konular da sizin fikirlerinizi önemsemeyen veyahutta size zıt koşan ya da siyasi bağlam da size ayak uydurmayan, düşünceleriniz dahilinde olmayan ve size her türlü zıt olan.. Konu hakkında neden yine de birbirinizi engelleme gayreti içerisindesiniz? Neden buna ihtiyaç var?)

Yani o arkadaş sizi sık sık rahatsız etmiyor.. Sadece o konu da iken size aykırı hayreketler yaptı ise neden engelleyesiniz ki?

Demem o ki : Bir Ticarethane da kullanıcıların birbirlerini engellemeleri neden bir ihtiyaçtır.

Zannediyorum.... R10 dahilinde değil, Dünya çapında çoğu insan kendisine zıt olarak gördüğü her hangi bir kişilik ile uğraşmayı sevmiyor ve de kafasına acayip takıyor..

Halbuki hiçte öyle olmayabilir. Ben artık şahsen kimseyi engellemiyorum. Zaten dol**dırıcı ya da sah**kâr kullanıcılar kendilerini belli ediyorlar, onları engellemek acayip mantıklı ancak ya diğerleri?

Sizce? Gâye nedir? Genel bir tanım olarak yorumlar isek..

Derler ki : (Bir mecra da her hangi bir yoruma çok fazla takıntı eden, fiziksel ortam dahilinde fazla kafaya takar ve de karşı taraf değil de, kendisine esahta kötülük yapmış olur ve de sinir, stres beraberinde gelir.)

Anlamadığım : Takıntı, stres, kötü düşüncelerin ömrümüzü kötü etkilediği ve de durum hakkında yaşlanmaktan ziyade daha genç yaşlarında çökmeler, beyaz saçlar, odaklanmalar, tüm bu olumsuz etkilerin nedeni zaten belli, niye hâlâ aynı durumu yapıyorlar?

Gerek var mı ki?

Bir şey daha var... Aşırı zeki değil iseniz bir Albert kadar falan ya da ötesi vs.

Öncesinde ne durumlar yaşadığınızı ben zannetmiyorum pek hatırlayacağınızı açıkcası arkadaşlar. Hatırlama olmaksızın yine de engellemek aşırı anlamsız.. 1 Ticaret - 1 Ticarettir..

Not: Satış yapmayan, keyfi takılan kullanıcılar konu dan muaf olabilir ya da yine de belki de onlar da bu durumu düşünebilir... Netice de zannetmiyorum bir düşünce dışında o kullanıcı ile tamamen ZIT olmak... Nerede ise imkansız gibi bir şey aslında.

Düşünceme göre genel bir tanım olarak dile getirir isem eğer : Bir yaşanmışlık, beraberinde aslında (Birer deneyim ve de tecrübeler silsilesidir...)
R10'da sadece 1 kişiyi engelledim çoğu tartışmam ikimiz arasınad çözüldü ancak bir kişi hakarete başvurdu. yanıltıcı ifadelerde bulundu bana karşı şikayet konusu sonrası çözümlenmesi ile engelledim. ticarethane bakışına katılıyorum ancak hepimiz birbirimize saygılı olmalıyız samimi olduğumuz kişilerle küfürlü veya argo konuşulabilir ancak, yeni gelen "Müşteri", yeni işlem yapacağınız "Satıcı" veya "İş veren" için saygılı olmak ve belli kurallar, çizgilerin dışına çıkmamak gerekir. bunu hala kavrayamamış olan kişilerin fazla olduğunu görmek üzücü ki ben 20 yaşımdayım. genel olarak hem iş verdiğim hem iş aldığım, ortaklık kurduğum, veya müşterilerim tarafından yaklaşımım, konuşma tarzım beğenilirken burada 35-40 yaşlarında insanların buna dikkat etmemesi de ayrı bir konu. Örneğin iş ahlaksızlığı olarak gördüğüm şeylerde mevcut şöyle bir şeyle karşılaştım forumda bir konu gördüm ve scripte ihtiyacı vardı bende elimdekileri gönderdim fiyatı söyledim "Hocam bende çok var script tanesi 5 liradan olmaz mı ?" Gibi cevaplarda aldım. işin özetine gelmek gerekirse bence çoğu kullanıcı bu ve bunun gibi durumlardan artık sıkılmış durumda ki artık insanların ilk yazdığı mesajdan bile ne gibi aksiyonlar alcağını artık tahmin edebiliyoruz. "Mesajım bulunsun", "Fiyat soracaktım", "Konusu için yazmıştım bana ulaşır mısınız" bu sorulardan sonrasını bence çoğumuz az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. herkes aynı değil ancak çoğunluk bu şekilde böyle durumlardan dolayı hiç ilerleyen zamanlarda bile uğraşmamak için uzaklaştırma çabası olabilir. hepimiz şunu da kabul etmeliyiz "zaten çok yoruluyoruz"