Az düşünen haram kolay bulaşır. Ha, dini hassasiyetleri yoksa az düşünen yine de insancıl yönleri eksik kaldığından etikten yoksun olur. Evrim kafasıyla sadece güçlüler ayakta kalır dersek, Gazze ve Türkistan gibi yaralar kıyamete kadar kanamaya devam eder. Felsefeyi bilmem de edebiyat iyidir...
Çekilen acılar da, mutluluklar da bireysel hocam. Belki yalnızca beş dakika grup / toplum olarak üzülürüz. Yalnızca ananelerimiz, ninelerimiz toplumsal acılara içten üzülür.
AVM'de hamburger yerken birisi gelip toplumsal bir acıdan bahsetse; mecburen hamburgeri bırakıp "hadi ya, vah vah" diye yapmacık bir maske takarız. 5 dakika sonra hamburger soğuyor diye düşünürüz içimizden. O kişi gidince de hamburgerimizi yemeye devam ederiz. Kimse kimseyi kandırmasın.
Ben müdahale edebildiğim konulara üzülürüm. Elimden geleni yaptığım, müdahil olabildiğim konulara. Elini taşın altına koyacaksın, etki edeceksin. Uzaktan üzüntü bir şeye yaramıyor maalesef.
---------------------------------------------------------
Ben Müslümanım. Zengin olmak için fedakar biri olmak gerekiyor birçok konudan. Yıllardır küçük adam olmak (mütevazi bir yaşam) ve hayatı yaşamak arasında gidip geliyorum. Henüz kendimi bulamadım.
Gece olunca ölümü (gerçekliği), gündüz olunca hayatı yaşamayı düşünüyorum. Her günüm böyle geçiyor.
Umarım hepimiz bizim için ideal olan yaşamları yaşarız. Mutlu, huzurlu, sevgi dolu bir yaşam.