Uzun zaman önce r10'da şu an hangisiydi hatırlamadığım bir konuda danışmak için iletişim kurmam (muhtemelen kripto para teknolojileridir) neticesinde tanışmıştık. O zamanda sorularımın ne olduğunu şimdi hatırlamasamda cevaplayıp konu hakkında aydınlattığını iyi hatırlıyorum.

Neyse herkesin işi gücü, proje yoğunluğu var olayı diyaloğumuz uzun süre kopuk idi. Geçen haftalarda kendi token projem için telegram hesabıma rehberdekileri üye eklerken görüp kısa bir yazışma ile selamlaştık. O benim gruba ben onun gruba katıldık.

Zaten blockchain teknolojileri hakkında çok yetkin biri olduğunu bildiğim için satoshiturk.com sitesinide ziyaret ettim.

İşte asıl olay orada başladı zaten. Zira iyi ki sitesini ziyaret etmişim. Neden derseniz yaklaşık 3 yıldır keyfe keder devam ettiğim kendi token projem için sitesinde bilgi ve fikir ararken konulardan biri dikkatimi çekti. Akabinde token kontrat güvenliğimi sorguladım ve şok 😱

Hey yavrum hey meğer proje alıp başını gitse kötü niyetli birilerinin proje likit cüzdanımızı boşaltıp kasayı dızdımlak bırakmasına imkan sağlayacak çok ciddi riskler ve açıklar varmış.

Tabii panik ile hemen cüzdandaki likideyi güvenli hesaba çektim ve 3 yıllık projemi işlevsiz hale dönüştürmek zorunda kaldım tabii bu arada çözüm arayışına girdim. Ve kendisi ile iletişim kurdum. Sağolsun hem yoğunluğuna rağmen anlayışla sorularımı yanıtladı hemde tertemiz, risk faktörlerinden arındırılmış yeni bir token kontratı hazırladı.

Sayesinde projemi yeni bir isim ve çatı altında eski projemin devamı olarak güvenli halde devam ettirebiliyorum.

Anlayışın ve desteğin için çok teşekkür ederim
@SatoshiTurk; 😍 🙏 👍