Kemalok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ahahahah... konum da özetlendi ya daha ne diyeyim? Hocam şuncacık metni (ki off topic'te yer aldığı için sadece sohbet amaçlı olduğu aşikar) okumaya üşenen arkadaş kendi başarı hikayesini yazmaya da üşenir bence. Okumaktan bu kadar soğumuş bir toplum olduk mu biz? Yani, ordaydık zaten; ama bu kadar derinleşti mi? Üşenmek, ertelemek ya da tembellik etmek gibi huyları olanların "hak ettikleri yerde" neden olamadıklarına dair birkaç fikir sunulabilir sanki?
Daha ziyade vakit kıymetli hocam. Metin uzun olunca çalışma vakti kısa olunca insan bazı şeylere vakit ayıramayabiliyor. Ama ayırmakta lazım. İnsanlar yazdıklarınızdan azda olsa feyz alsın diye kendim üşenmeden özetlettim metni.
Yine uzun oldu ayrı...
Okumaya üşenen bir toplum olduğumuz açık, birkaç defa denk geldiğim bir olaydan bahsedeyim bu konuyla alakalı olarak...
Forumda bir müşteri web işleri ile alakalı uzun bir ilan açmış, ilanın içinede x bir şifre koymuş kendince ve tam hatırlamıyorum ama örnekleyeyim.
Eğer ilanı okuduysan ve anladıysan bana whatsapp üzerinden yazarken merhabalar hocam demek yerine merhabalar sümbül yaz.
İlanı saatler sonra görmüş ve adama merhabalar sümbül yazdım. 30+ mesaj geldiğini hiç birinin metni okumadığını söylemişti hocamız...
O kadar açgözlü ve işe aç bir noktadayız ki bir çok şeye direkt atlıyoruz. Belki bundandır kendimizi olduğumuz noktada beğenmememiz.
Açgözlülüğü yenememek en zayıf noktamızdır belki de...
Not: noktalama imlaya takılmadan yazdım. Sürçü lisan ettiysem affola...