E-Ticaret işimiz için t-shirt üretimi yapmak üzere sıcak baskı makinalarına bakıyorum bir süredir. Sorun şu ki Türkiye pazarına nerde dandik cihaz varsa o gelmiş adam akıllı f/p cihazı yok hiç. İnternette araştırırken iki farklı cihaza denk geldim bir tanesi Cricut bir tanesi ile Htvront diye bir marka.
Cricut geçtiğimiz yıl Türkiye pazarına girmiş ama en minik başlangıç seviye hobi aletlerini getirmiş sadece t-shirt basacak kadar büyük olan presi getirmemişler. Ancak benim asıl gözümü diktiğim Htvront marka olan cihazı almak gerçekten zor. Cihazı kendi resmi sitesinden aldığında Türkiye'ye kargolamıyorlar yani alamıyorsun kısacası. Aliexpress vb bir kaynaktan bulmak gerek. Ancak olay şu ki son değişen kanunla birlikte ürünü gümrükten çekebilmek için müşavirle anlaşıyorsun ve sanki ülkeye konteyner konteyner ürün ihraç etmişsin gibi para ödemen gerekiyor. Vergi, resmi evraklar, müşavir ücreti, ardiye hatta ve hatta müşavire malı çekebilmesi için vekaletname vermen gerekiyor. Sonuç olarak 8500 liraya aldığın ürünü ülkeye sokmak 25.000 lira tutuyor. Toplam maaliyet 33.500 TL ki kesin extra süprizlerde çıkar 35.000 olur o. Vay arkadaş ya

Acaba milletin Gürcüstan'dan Playstation alıp geldiği gibi bende cihazı Gürcistan'dan bulabilir miyim

Bu arada cihaz da bu..