Dijitalzade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Query independent (sorgudan bağımsız) çarpanların çok dominant olduğu ve dominant olmaya devam edeceği bir sürece girdik. Eskidende böyleydi özellikle 2012-18 arasında SEO yapanlar bilir o dönemde rankbrain ve hummingbird gibi algoritmalar oturmadan önce backlink ve keyword density kasılırdı sadece. Yine benzer bir dönem ama aşırı bir site level reputation'ın baskın olduğu, ecom ve UGC content yayınlayan sitelerin E-E-A-T faktörlerinden expertise çarpanının artmasından dolayı doğal çarpan aldığı bir dönemdeyiz. Ecom sitesine SEO yapan bir kişi suya sabuna dokunmasa sitesi 3 aşağı 5 yukarı normal çalışan bir siteyse boostlanmıştır bu dönemde mesela.

Dil fark etmeksizin pek çok sorguda sadece brand otoritesi yada backlink kaynaklı link otoritesi olan siteler ilk sıraları alıyorlar. Mesela turizm sektöründe yayın yapan sitelere SEO yapan arkadaşlar bilirler pek çok turizm sorgusunda spam siteler yada çok otoriter turizm acentalarının, otellerin siteleri isterlerse sayfaları boş olsun ilk sıraları alır.

Mesela bununla ilgili absürt örneklerden bir tanesini yazayım ; things to do in puerto rico sorgusunda ilk sayfada yer alan sitelerden bir tanesinin sayfası 2.5 haftadır 404 ama buna rağmen 7.ci sıradan 4.cü sıraya yükseldi Bu birde ingilizce yani Google'ın dominasyon dilindeki bir sorgu.

Sorarlarsa topical authority, high quality content bilmem ne yazılanların %90'ı zırva.
Hah işte ben de sana bir örnek vereyim.
Sene 2015 2017 arasi instagram dan içerik cekip ekran basıyorum o dönem bir güncelleme ile limit geldiği için anlik olarak icerik cekemedigim zamanlar olurdu tag sayfalarinda ve 404 cevirmeme rağmen icerik title da örneğin araba hashtag photo video geçiyor ama veri cekemedigi için aciklamada 404 not found icerik bulunamadı basıyordum. Bunun gibi yuz binlerce içeriği indexleyip birde kafaya alıyordu 😀 2020 de de aynisini yapti