Bence alakası yok. Benimde sizin bahsettiğiniz yapıda, çok güçlü backlinkleri olan sitelerim aynı durumda.

İlk sırada olduğum bir kelime vardı. Yaklaşık 18 sıra geriye düşmüş sitem o kelimede.

İlk 3'tekileri inceliyorum, neredeyse üçüde çöp. Ne backlink var, ne doğru düzgün iç linkleme yapılmış, konu başlıkları SEO uyumlu değil, mobil uyumda ciddi sorunları var, css js dosyaları bile minimalize edilmemiş. Kısacası eski düzende bu sitelerin bana göre ilk 50'de bile yeri yok.

Birşey değişti ancak ne değişti bende anlayamadım. Bildiğimiz hakim olduğumuz SEO doneleri saf dışı kaldı sanırım.

Hitler bahsettiğiniz gibi 10'da 1'e düşmüş durumda. Yapay zeka kullandığımız sitelerde, tamamen özgün içeriğe sahip sitelerde aynı durumda. Günlük 1000 TL geliri olan site 50-75 lira arasında geziyor.

Sanırım rotayı başka alana çevirmek gerekiyor. Uzun süredir mobil tarafta geliştirme yapıyorum. Store'ların SEO kısmına yönelmek gerekiyor sanırım. Karşılaştırmak biraz garip olacak ancak Appstore şuan için Google'da ki site çöplüğünün ancak %0.0001 'i kadar falan çöp uygulama barındırıyordur. Dolayısıyla bu arenada birşeyler üretmek, uzun süreli planlama yapmak daha sağlıklı gelmeye başladı bana. En azından wordpress siteler için bir sürü eklentisiydi, paravan sitesiydi, backlinkiydi vs. 50 ayrı uğraşı gerektirmiyor. Mobil uygulamalarda önemli olan ilk üretim süreci. İlk üretim süreci biraz zaman alıyor, yoğun çalışma gerektiriyor. Sonrasında doğru reklam planlamasıyla daha az efor gerekiyor.