Herkese selam, yaklaşık 3 yıldır SEO ile epey içli dışlıyım. Ekim 2023 güncellemesine kadar bir websitemin günlük tekil hiti 10k, aylık sayfa gösterim sayısı 600-700K civarıydı. Şu an günlük 1,5K'ye düşmüş durumda. Sitemde asla yapay zeka kullanılmadı, spam'la da hiç işim olmadı, SEO adına her şeyi olabildiğince düzgün yaptığımı düşünüyorum. Buna rağmen yaşadığım bu dramatik düşüşü kesinlikle hiçbir backlink çalışması yapmamış olmama bağlıyorum.
Bu düşüncem için de elimde büyük bir referans var. Adını vermek istemediğim ama çoğu kişinin bildiğini düşündüğüm, içerikleri tamamen yapay zeka ile üretilen Türkçe bir websitesi var. Bazı anahtar kelimelerde ilk sırada olan sitedeki makalede "ben bir yapay zeka modeliyim, buna cevap veremem" filan yazıyor

Buna rağmen ilk sırada olmasının sebebinin tamamen 1 milyon+ backlink sayısına bağlıyorum. Yani Google yapay zekaya savaş açtı, yapay zekayı kullananlar bitti gibi cümleler artık kesinlikle inandırıcı gelmiyor. Backlink güçlüyse, içeriğinin ne olduğunun hiçbir esprisi yok gibi bir şey.
Neyse buradan şuna bağlayayım, 3 yılda hiçbir şekilde backlink çalışması yapmadığımı söylemiştim. Ortalık biraz durulduktan sonra backlink paket işlerine girmeliyim? Doğal yollarla olabildiğince backlink almaya çalıştım bu zamana kadar, hatta birkaç gün önce ilk kez Wikipedia'dan bile (nofollow dahi olsa) backlink almıştım. Ama dediğim gibi bunlar bence yetmiyor. Fikirlerinizi merak ediyorum.