Selamlar,
X sitede istediğimiz keywordlerde sıralamada olan sitemizi, marka değişikliğinden dolayı Y siteye 301 ile yönlendirmek istiyoruz.(Tib vs erişim engeli yoktur.)
Yazılım,içerik, URL yapısı tüm site omurgasıyla aynı kalacaktır.Yeni geçilen domainde Google sizce sıralama kaybı yaşatabiir mi?
En sağlıklı yöntem nedir tavsiyeniz, zarar görmek istemiyoruz aksi takdirde domain değişikliğini iptal edeceğiz.
Merhaba, yurt dışında olduğum için birkaç hafta boyunca foruma girmekte sorun yaşadım. 301 yönlendirmesinde başarı şansınızın %80 olduğunu söyleyebilirim, ama arada köprü domain kullanırsanız bu oranı %90a kadar arttırabilirsiniz (a domain eski domain, c domain de yeni marka domaininiz diyelim, b domain de köprü domain olacaktır. a domaini b domaine yönlendirirsiniz, b domaini de c domaine yönlendirirsiniz).
Hocam merhaba;
Benimde bir sorum olacaktı.
1) Sitemde 10 gün önce bir takım güncellemeler gerçekleştirdim. Schema ve og: etiketler yoktu, ekledim ayrıca h1 dışındaki hiyerarşinin hatalı olduğunu öğrendim ve düzeltmeler yaptım. CLS sorununu çözdüm. LCP'de de nispeten önemli iyileşmeler gerçekleştirdim. Herhangi bir URL değişikliği yapmadım ama bunları yaptıktan sonra sıralamalarda dalgalanma yaşamaya başladım. İçerikler genellikle birkaç sıra geriledi. Acaba dalgalanma normal mi?
Teşekkürler.
Merhaba hocam, googleın güncellenen sayfaları tarayarak yeniden değerlendirmesi birkaç haftayı bulabilir.
Merhaba, 10 yıllık ingilizce global % 80 özgün web sitem mart güncellemesiyle arama ve tıklama sayıları çöktü. (aşağıda resimde istatistik mevcut)
Siz olsanız bu domainle devam eder misiniz, yoksa içerikleri güncelleyerek beklemek mi mantıklıdır?
Merhaba, o özgün olmayan içerikleri de güncelleyerek yeni domaine yönlendirmenizi öneririm, ama yukarıda da anlattığım gibi, yönlendirmede köprü domain kullanmanızı öneririm.
10 yıldır hiçbir backlink almadım. Doğal bir site olarak devam ettim. Özgünlüğe önem verdim, benimle benzer ve zayıf içerik üreten rakip site sıralamada zarar görmedi. fakat 4-5 tane site benim içerikleri izinsiz alıp yayınlayarak ilk sıralarda yer almaya başladı. Benim tek tespitim, mesela benim kitle amerika kitlesiydi, yerel sitelere google öncelik tanıdığını, diğer benim gibi Türkiye sunucularında barınan, ülke dışı siteleri geri plana attığını düşünmeye başladım. Bunu düşünmemin bir sebebide aynı kategoride türkçe içerikli Türkiye kitlesine hitap eden sitemin hiçbir zarar görmemesidir.
Sunucu lokasyonu önemlidir. Backlinkler de önemli ama öyle backlink paketlerinden bahsetmiyorum, backlink profilinizi doğal görünümlü halde tutarak güçlendirmenizi öneririm.