Merhabalar !!
Sormuş olduğun soruya istinaden kendince bir şeyler yapmaya çalışıyorsun ve bunun çözümü için uğraşıyorsun , öncelikle şunu belirtmek istiyorum kesinlikle vazgeçme , olumsuzlukların hepsini anla ama sen bu işten zevk alıyorsan yılmadan devam et ,
Seneler öncesinden gelen bir fikirdir aslında evde sunucu barındırmak yada ne bileyim evde bi server sisteminin olup da istediğini iki dakikada halletmek , nerdenmi biliyorum çunki bende aynı senin istediklerini istedim.
Evde önce asus eee1100 küçücük bir netbook üzerine linüx mint ve ehcp kontrol paneli kurup denemelerle başladım , ama tabiki sabit ip olması gerek .
Şu an evimde hp proliant ml310e gen8 v2 serverım var , vmware 6 ile kullanıyorum ve içinde 3 makine çalıştırıyorum. 1 tanesi işim gereği kullanmak zorunda olduğum bir program var ubuntu üzerinde çalışıyor , 1 tanesi centos 7 üzerine kurulu cwp7 hostinglerimi barındırdığım bir server ve 1 tanede windows server 2012 r2 bunu genelde uzak bağlantı ve diğer cihazları yönetim için kullanıyorum , elimde mikrotik cihaz ve firewall olmasına ragmen ben her şeyi modemden port yönlendirme ile hallettim , server evde açık ve benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla görüyor , server bios ayarlarından ac power ayarını elektrik gidip geldiğinde açılacak şekilde yapmayı unutma , elektrik gidip gelse dahi server açılır ve işlelere devam eder .
Sadece şunu da söylemekte fayda var , bu işler her zaman para için olmuyor insanların bazen bir şeyler başarabildiğini görmek ayrı bir motivasyon sağlar bugün evde kurduğu sistemde kendini geliştirir sonra vds e geçer , ben arkadaşında dediği gibi yapılamaz edilemez , pahalı kelimelerini duymaktan o kadar çok bıktım ki artık sormuyorum . yapılamazsa yapılamaz ama bunu ben denerim .. ha olmaz , olmasın.
kolay gelsin..