Birşey olmaz ırkçılık yapma diyenleri çok onemseme, biz Avrupalı değiliz ailelere önem veren insanlarız, siz anlasin gerisi önemli değil diyebilmek için gerekirse aile ve akrabalarını hiç gormemeyi göze alabilmek gerekir, çünkü bazı aileler vardirki uç noktaları Milliyetçilik -Ataturkculuk-Muhafazakarlik vs. dir bunlar için evlatliktan bile reddedebilirler.
Örf adet farklılıkları ve çatışmalar tanışma esnasında başlar düğün zamanı zirve yapar sonrasinda bitmez ama yatay seviyede devam eder.
Burada sizin, aileniz , evleneceğiniz kişi ve onun ailesini bilmeden yorum yapmak saçma olur, ailen de şehit vardır karşı tarafın yakın akrabalarında plk li vardır alsana ömür boyu bitmeyecek bir çatışma ortamı , ve bu hiç bitmez her şehit haberinde onlarla karşılaşınca artar.
Arkadaşım Kayserili ve yenge hanımı Denizli den getirdi o bile ne kadar sıkıntı yaşadı.
Eşim Uygur yani Doğu Türkistanlı, çocukluğumuz aynı mahallede aynı okulda geçti , yakın akrabalqrinin içinde Uygur olmayan sadece benim , hassas olduğumuz noktalarda görüşlerimiz aynı, İnanç,vatan,hak,hukuk,iyilik vs , doğu da 4 yıl calistim , orada çalışırken bana neden evlenmiyorsun dediklerinde buradan gittiğimde derdim öylede oldu, herkesin uzaktan yakından bir sempatizan tanıdığı var çünkü bana göre değil .
Dayıminkızı vanli birisi ile evlenmiş çok iyi birisi diye anlatiyorlardi , bir kere konuşma fırsatımız oldu her cümlesinde kurtculuk yaptı adam.
İlk başlarda dediğim gibi kimse sizi tanımadan net.birsey söyleyemez, polyannalara bakmayın onlar yaşamayacak sizin yasayacaklarinizi